Den 25-årige seierstørken er over – Norsk Topphåndball

Den 25-årige seierstørken er over

Håndballgutta kan kjempe om førsteplassen i gruppa etter storseier mot Spania 27-23 i hovedrunden i EM.

I håndballgutta tredje kamp i hovedrunden i EM var det storlaget Spania som stod på andre banehalvdel i Bratislava. Norge tapte med ett mål mot spanjolene i OL i sommer, og har ikke vunnet mot Spania siden november i 1997.

Det gikk over to minutter før kampens første mål, som gikk inn i det norske målet. Like etter satte spanjolene ballen i Norges åpne mål og ledet 2-0 etter fire minutter. Norge kom én bak med Sander Sagosen, før Magnus Gullerud fikk to kjappe i mål og sendte håndballgutta i ledelsen med 3-2 etter syv minutter.

De norske gutta holdt Spania målløse i seks minutter, hvor de samtidig hadde økt med to mål og lå foran 5-2. Norge kjempet godt og holdt spanjolene bak seg med tre og fire mål, før Barthold scoret Norges tiende mål fra straffemerket og sendte dem opp i en femmålsledelse. Dette var Bartholds femtende straffemål i mesterskapet.

Spania jaget etter og fikk redusert håndballguttas ledelse fra fem til to mål, og det stod 8-10 etter 17 minutter. Da det var ti minutter igjen av omgangen ledet Norge med tre mål, men det var en målløs periode på syv minutter for begge lag like før pause.

De siste minuttene før pause ledet de norske gutta 14-10 og hadde muligheten til å øke til en femmålsledelse før pausen, men mistet ballen og Spania straffet Norge med ett kontringsmål. Håndballgutta fikk ikke muligheten til å sette en siste ball i mål, og det stod 11-14 i norsk favør til pause.

Andreomgangens første minutter så ut til å bli tøffe da Spania scoret omgangens første og i det neste angrepet deres fikk Norge to utvisninger like etter hverandre. To mann mindre var derimot ingen utfordring for Toft og Barthold som begge scoret i undertallsperioden. Norge brukte god tid å begge angrepene i undertallsperioden og scoret totalt to mål og Spania ett mål.

Det spanske laget kom nære ti minutter ut i omgangen da de reduserte til 19-20. De norske gutta fortsatte et godt forsvarspill med blant annet Aga i midten, og stoppet spanjolene fra å komme nærmere enn ett mål. Norge kom igjen tre foran, og deretter fire. Med ti minutter igjen av omgangen ledet håndballgutta 24-19. Kristian Sæverås briljerte i mål og stoppet det som virket som alt av baller fra Spania i andre omgang.

Med under tre minutter igjen tok han også Spanias straffe og sørget for at Norge beholdt ledelsen 26-21. Det var bare litt over ett minutt igjen da Aga fikk sin tredje utvisning, og måtte se kampens siste minutt fra tribunen. Det var dog ingenting Spania kunne gjøre, de norske gutta lå fem mål foran. En 25-årig seierstørke er over og de norske gutta vant mot Spania for første siden 1997. Det siste minuttet hadde ingenting å si, de norske gutta slo Spania 27-23 i hovedrunden i EM.