Delt på toppen i 1.divisjon til jul – Norsk Topphåndball

Delt på toppen i 1.divisjon til jul

Kort oppsummert fra de tre kampene i 1.divisjon lørdag ettermiddag: Favorittene vant og deler tabelltoppen til over jul. Det var en jevnspilt kamp + to der bortelaget styrte kampene fra start til mål.

TIF Viking – Falk Horten 26-22 (11-13)

Ikke akkurat pangstart, men en greit rask start. Og kampens første mål kom etter tre minutter da hjemmelaget scoret på straffe. TIF Viking rakk enda en scoring før Falk Horten fikk sin første. Men da gjestene først fikk satt i gang scoringsmaskineriet sitt så gikk det jevnt fremover.

Begge lag byttet et par spillere i forsvar/angrep, et grep som naturlig nok ikke satte den helt store farten i ankomstspillet. Da det først ble satt fart fra TIF Viking sin side kom Falk Horten forsvaret litt på etterskudd og kampens første to-minutter var et faktum. Det var da spilt et godt kvarter og TIF Viking hadde både hentet inn igjen forspranget og gått opp i ledelse 8-7. TIF Viking guttene jobbet godt i forsvar denne perioden og presset Falk Horten sitt spill i retning passivt og tvang frem en forhastet avslutning som gikk rett i armene på TIF Viking sin målvakt. Etter først å ha utlignet til 8-8 fant Johnny Jensen ut at her måtte det korrigering til og time-out kortet kom på bordet. Litt instrukser og formaninger og angrepet ble avsluttet med et flott flyvermål der Magnus Gabrielsen satte ballen i mål etter en pasning fra Johannes Gurrich.

Tekniske feil, lange angrep, målvaktsredninger og et par tre scoringer ble fasiten de siste ti minuttene av omgangen. Da lagene gikk i garderoben stod det (plutselig) 11-13 i Falk Hortens favør.

Også andre omgang startet med en straffescoring, men denne gang gikk målet til Falk Horten. Og som i første omgang var det ikke spesielt mye mål, på ti minutter gikk de fra 11-13 til 14-16. Falk Horten var stadig et mål og to foran. Men da de første ti minuttene var passert begynte TIF Viking å score, og snudde 13-16 til 17-16. Da ble time-out kortet hentet frem igjen fra Falk Horten benken. Men TIF Viking fortsatte «ferden mot målet» og la på til 20-16 med ti minutter igjen å spille. Da ble det nok en time-out for Falk guttene. Men TIF Viking holdt gjestene på avstand kampen ut og vant oppgjøret 26-22.

OSI – Follo 22-34 (8-20)

Bortelaget ledet 0-3 før det var gått tre minutter og OSI fikk sin første to-minutter før de samme tre minuttene var gått, i alle fall nesten. 11 minutter gikk før OSI fikk sitt første mål da de reduserte til 1-7.  Follo hadde full kontroll utover i omgangen og etter tyve minutter ledet de komfortabelt 3-13. Da pausesignalet gikk hadde OSI fått noen flere mål, men Follo hadde økt til 8-20.

Follo hadde full kontroll fra start til slutt og kampen endte til slutt 22-34 og to nye poeng til Follo i kampen om tabelltoppen.

Fold HK – Nøtterøy 28-31 (11-17)

Nøtterøy tok tidlig styringen i kampen og ledet med to og tre mål utover i omgangen. Ti minutter før pause var Fold imidlertid bare målet bak på stillingen 8-9. Men Nøtterøy nektet Fold å komme nærmere og økte til 11-14 fire minutter før pause. Da pausesignalet gikk hadde Nøtterøy lagt på til 11-17.

Fold kom sterkere med i andre omgang, men selv om de vant andre omgang med sifrene 17-14 så var ikke det nok til å slå Nøtterøy. Gjestene vant oppgjøret 28-31 og tar ferie på delt tabelltopp.

Bli med i konkurransen! TettPå Håndball har utfordret alle lagene i REMA 1000-ligaene til å utføre en balløvelse. Nå utfordrer de DEG! Kanskje er det akkurat DU som vinner over en Eliteseriespiller! Her kan alle være med! Alle bidrag er med i trekningen av premier.