Foto:NTB/NHF

Debutanten ønsker å lære av de beste

Tekst: Maria Kurth/NHF Foto: NTB/NHF
4. november 2021

Sander Drange Heieren begynte ikke å spille håndball før han var 14 år. Nå er han på samling med landslaget.

23-åringen fra Sande er på plass i Trondheim for å delta på sin første samling med Håndballgutta. På pressetreffet onsdag ettermiddag forteller han at han ikke var forberedt på å bli tatt ut til Gjensidige Cup.

– Nei, ikke i det hele tatt. Jeg føler det er et langt steg opp. Det var et mål i senere alder, per dags dato følte jeg ikke at jeg var klar for det, sier han til handball.no.

Sander har spilt én A-landslagskamp tidligere, mot Hviterussland med rekruttlandslaget i januar. Nå gleder målvakten seg til å lære av sine nye lagkamerater.

– Det er spillere som spiller på toppnivå i forskjellige klubber, så det blir spennende å se hvordan jeg ligger an i forhold til dem. Jeg er spent på å se om jeg klarer å ta nivået bedre for hver trening og utvikle meg i løpet av samlingen. Ikke minst gleder jeg meg til å se på de andre kampene og å være i en full hall igjen. Det blir moro!

I motsetning til mange andre, startet ikke Sander å spille håndball før han var 14 år. Til da hadde han vært innom fotball, taekwondo, ski og bandy – for å nevne noe. Da bestekompisene ba han med på trening, var han ikke vanskelig å be, og han fant fort ut at han likte den fartsfylte sporten. Moren var mer skeptisk.

– Hun ville ikke at jeg skulle ha flere ting å holde på med, så jeg fikk beskjed om at jeg ikke fikk lov. Da snek jeg og bestefar oss ut på trening i noen uker før hun fikk vite det.

Sander startet håndballkarrieren på kantposisjon, men som tidligere fotballkeeper fant han fort ut at han trivdes bedre mellom stengene. Nå vokter han buret for Drammen HK, og i fjor ble han kåret til Årets målvakt i REMA 1000-ligaen.

– Det var veldig gøy. Jeg hadde aldri forventet at jeg skulle bli det. Jeg hadde en god sesong, men jeg følte også at det var mange andre som var like gode eller bedre. Det kom overraskende på.

Fra sommeren 2022 tar Sander steget ut og blir en del av danske TTH Holstebro.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg hadde lyst til å ta et steg videre, så da Holstebro ga meg et tilbud, tenkte jeg at det blir moro og at det ikke skader å prøve. Så får det gå som det går!

Les mer om Gjensidige Cup