De første Champions League-poengene er i boks! – Norsk Topphåndball
Foto_Annick Nielsen

De første Champions League-poengene er i boks!

Endelig var Champions League tilbake på Sørlandet. Tilbake i Kristiansand. Tilbake i Aquarama. Svenske IK Sävehof hadde fått i oppdrag å forsøke og sabotere festen for et, under rådende omstendigheter, fullsatt Aquarama (850 tilskuere).

Det begynte ikke så bra for naboene fra øst. Jentene i rosa kom ut i hundre, og skaffet seg tidlig et lite forsprang. Tremålsledelse etter kun få minutter, etter scoringer fra Ragnhild Valle Dahl, Nerea Pena, og Nora Mørk. Katrine Lunde åpnet også kampen bra, og stoppet et tidlig forsøk fra det svenske laget.

Men som mot Krim forrige helg trengte IK Sävehof bare litt tid på å få i gang maskineriet. De gulkledde fra Sverige satt inn to scoringer før Vipers igjen fikk nettkjenning. Én fra Tamara Haggerty på streken, og én scoring fra Trine Mortensen på venstrekanten.

Vipers svarte heldigvis opp igjen, og skaffet seg ganske snart en tremålsledelse igjen. Sånn skulle kampen fortsette store deler av den første omgangen. Hjemmelaget skaffet seg et forsprang før Sävehof tok innpå igjen.

Nora Mørk viste klasse mot Sävehof

Mot slutten viste Vipers litt muskler og skaffet seg en femmålsledelse. Den ledelsen så det ut som om hjemmelaget kunne ta med seg inn i garderoben, men en sen straffescoring fra storstjernen Jamina Roberts gjorde at forspranget var på fire til pause. 15-11.

Nesten som vanlig var det Valle Dahl som var Vipers’ mestscorende etter den første omgangen. Fire nettkjenninger ble det for bakspilleren før hvilen. Tett fulgt av Nora Mørk (3) og tre spillere med to scoringer hver. I motsatt ende av banen noterte Katrine Lunde seg for fem redninger.

Pausepraten var nok begge trenere glade for å få etter avslutningen på omgangen, men det var Rasmus Overby som fikk best uttelling i starten av den andre omgangen. Fra 20-14-ledelse til Vipers skulle svenskene komme farlige nære etter 10 minutter av den andre omgangen.

Jamina Roberts leverte både målgivende pasninger og egne nettkjenninger. På 21-19 blinket varsellampene for alvor, og Ole Gustav Gjekstad så seg nødt til å ta en timeout etter drøye ti minutter.

Hvilke ord Gjekstad brukte der skal være usagt, men man kan trygt si at han fikk utbytte av timeouten sin. To kjappe scoringer fra Nora Mørk, pluss én fra Vilde Jonassen gjorde at Vipers ledet 24-19 igjen, og publikum kunne puste litt lettere ut.

Nå så aldri Vipers-jentene seg bakover igjen. Ti minutter etter Gjekstads timeout så Sävehofs trener, Rasmus Overby, seg nødt til å bruke én av sine egne timeouter. Da ledet plutselig hjemmelaget med syv mål.

Jeg er først og fremst veldig happy med at vi vinner med ni mål. VI møter tøff motstand i Sävehof. Det er et ungt, friskt og hardtarbeidende lag som vi periodevis sliter med. Men til slutt vinner vi, og jeg er som sagt happy med det.

Vi får testene i Champions League. Det er ingen hemmelighet. Det er ikke så lett å se hvor gode vi er i midtukekampene, og da er det viktig å få disse tøffe testene i Champions League, og spesielt å vise at vi kan vinne de kampene.

Ole Gustav Gjekstad

Å spille Champions League i Aquarama var kjempegøy! Det var et bra trykk selv om vi ikke får lov å ha full hall, og man kjente virkelig støtten fra publikum.

Sävehof er et bra lag. I forkant fokuserte vi mye på å løpe hjem og være på hele tiden. Vi visste at de spiller med et voldsomt trykk, og at de bruker kjappe avkast til sin fordel.

Bella Gulldén

I den andre omgangen våknet Nora Mørk skikkelig til live. Vipers kanskje største stjerne leverte på det aller høyeste nivået, og stoppet ikke før hun hadde plassert smått utrolig 12 baller i nettet. Bak Nora var nest beste Vipers-jente på fem scoringer (Ragnhild Valle Dahl og Nerea Pena).

Til slutt fikk et utsolgt Aquarama mye å juble for. 34-25 i den første Champions League-kampen på hjemmebane denne sesongen vant Vipers til slutt komfortabelt. Gjekstad og jentene hans skulle nok ønske at prestasjonen hadde vært jevnere, men resultatet var det ingenting å si på.