Dana (18) imponerer for Reistad i sin debutsesong i 1. divisjon!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
4. februar 2021


Venstrekant Dana Björg Gudmundsdottir spilte J18 og 3. divisjonshåndball i Konnerud forrige sesong.  Hun ble kontaktet av Reistadtrener Geir Oustorp som hadde tro på at hun ville utvikle seg til å bli en god 1. divisjonsspiller.  Og Dana har innfridd.

Allerede i debutkampen markerte hun seg med å score tre mål da Reistad slo Grane i serieåpningen. 

– Det er noe helt annet å spille i 1. divisjon sammenliknet med i fjor, da jeg spilte i 3. divisjon for Konnerud, forteller Dana Björg Gudmundsdottir.  – Det er mye mer fart og det er vanskeligere både å score og stå i forsvar.

– Da Geir kom med tilbudet om å spille i Reistad, syntes jeg det hørtes spennende ut og jeg tenkte at dette må jeg prøve.  Jeg er veldig fornøyd med valget jeg gjorde med å gå til Reistad. 

– Det er et veldig bra treningsmiljø og folk er på trening for å bli bedre håndballspillere.  Vi får god veiledning og gode råd både når det gjelder styrketreningen og håndballen.  Jeg får også god hjelp av medspillerne mine og trenerne på hvordan jeg skal heve nivået mitt, sier hun takknemlig. 


Tøff overgang

– Det var litt vanskelig de første ukene på et høyere nivå.  Jeg kom fint inn i gruppa, men det var vanskelig håndballmessig.  Alle spillerne var flinke, men i løpet av oppkjøringsperioden greide jeg å ta nivået og da vi kom til sesongstart var jeg der jeg skulle være, sier kantspilleren.


God debutsesong

Dana Björg Gudmundsdottir har fått en god start i sin aller første sesong i 1. divisjon og har så langt scoret 28 ganger i løpet av 12 kamper. Hun forteller at hun opplever å møte bedre målvakter i år enn i fjor, og at det ble en del flere scoringer i 3 divisjon i fjor. 

– Det blir bedre jo mer erfaring jeg får, og det har hjulpet at jeg har fått mer tillit og spilletid utover i sesongen.  Jeg er fornøyd med hvordan jeg har utviklet meg som håndballspiller dette halve året jeg har vært i Reistad.  Jeg hopper høyere og har fått et bedre skudd og er smartere når jeg står i forsvar.


Tapt jevne kamper

Reistad ligger litt utsatt til på tabellen med fire seire på tolv kamper.  Men laget har vært maks uheldige med at fem av tapene er med et eller to mål. Laget hadde en periode i høst hvor de gikk på tre strake tap med minst mulig margin.  Ettmålstap mot Bærum og Randesund, samt tomålstap mot Grane.  Hvordan opplevde spillerne disse kampene?

– Det er klart at det til tider har vært litt vanskelig å finne motivasjon etter kjipe tap.  Det er kjedelig når vi opplever ettmålstap i flere kamper på rad, da kjenner vi på det, innrømmer Dana.

– Vi har vært flinke til å nullstille, for vi har gjerne hatt trening dagen etter kamp og da går skuffelsen raskt over.  Vi er bare nødt til å jobbe videre så vi blir enda et hakk bedre.


Hva er høydepunkter så langt?

– Høydepunktene vil jeg si er seirene over Nordstrand og Gjerpen.  Mot Nordstrand vant vi for første gang en jevn kamp, og vi vant med to mål fremfor å tape med to.  Mot Gjerpen fikk vi vår første storseier hvor vi vant med en del mål og vi følte vi fikk flyt i spillet.  Vi stod ganske bra i forsvar, satte fart etter og klarte å sette ballen i mål. 

– Står vi bra i forsvar, så klarer vi også å sette fart etter.  Det så vi også i Fjellhammerkampen nå sist, hvor vi vant med 14 mål.  Det pleier å gå litt bedre når vi setter fart. 

– Det var viktig for oss å få disse positive opplevelsene etter at vi hadde gått på flere småtap.  Det gjorde godt med ordentlige lagseire, smiler 18-åringen.


Skal løpe mye

 – Sjansen for at vi skal holde oss i 1. divisjon ble større nå som de har bestemt at bare to lag rykker ned. Men pr dags dato ligger vi fortsatt på nedrykk, vi ligger på nestsiste plass.  Vi må klare å vippe resultatene i vår favør så vi vinner med to mål og ikke taper med to. 

– I kampene fremover håper jeg at vi klarer å spille som i kampen mot Fjellhammer.  Der satt vi fart og klarte å løpe i fra motstanderen. Vi viser at vi kan løpe, vi må bare gjøre det enda mer, avslutter Reistads blide venstrekant.