Foto: Beate Oma Dahle/BSK

Da stjernen ble skadet, steppet andre i BSK opp

Tekst: Arne Hole/NHF Foto: Beate Oma Dahle/BSK
27. oktober 2021

Emil Midtbø Sundal er Bækkelagets «målmann». Men heisann, det fantes flere av dem!

De fire siste sesongene har Sundal vært toppscorer i eliteserien. Så fikk han en måneds avbrudd på grunn av en skulderskade – og han er ennå ikke «i hundre». Hvordan løste BSK det?

– Emil er vår mest rutinerte spiller, men andre har tatt utfordringen og steppet opp. Jeg er imponert over det resten av troppen har gjort. Vi har skiftet mange spillere i år, men jeg er veldig fornøyd med hvordan de har tatt sine roller, sier trener Jørgen Laug. For eksempel har Trym Korperud Johnsen inntatt tredjeplass på toppscorerlisten. 

Mindre fornøyd ble ikke Laug da BSK i helgen satte klubbrekord. 70-66 sammenlagt over østerrikske Fivers gjorde at Oslo-laget ble klart for 3. runde i EHF European Cup. Så langt har klubbens herrelag aldri kommet før. Trekningen ble foretatt mandag, og Esch fra Luxembourgh ble neste motstander.

– Da blir det vel enda et avansement, Laug?

– Jeg kjenner ikke det laget, men tenker at vi har muligheter, sier trønderen nøkternt.

– Hvordan vurderer du seriestarten, fem seire og tre tap?

– Det har gått fint – og vært hektisk med mange kamper. Men vi har fått erfaring, ikke minst i E-cupen. Vi har en stil hvor vi er avhengig av gode keepere, godt forsvarsspill og at vi springer mye. Så skulle vi gjerne vært bedre på detaljene når vi møter de beste lagene. Stå i mot bedre i forsvar og være bedre med ballen.

– Fjerdeplass i serien forrige sesong. Hvor høyt sikter dere nå?

– Vi fikk fjerdeplass i en serie som ble kuttet halvveis. Siden den gang har mange andre satset knallhardt, men vi har femteplass som mål. Da setter vi oss i en god posisjon før sluttspillet, sier Jørgen Laug, som også er storfornøyd med sine rutinerte assistenter Tarjei Sundal og Erik Andersen. Og han likte også godt at 500 tilskuere kom for å se E-cupkampen mot Fivers. Folk er på vei tilbake til tribunene – etter at klubben har jobbet hardt for det.

Det er bare helt på tampen vi greier å få lurt noe ut av Laug som han ikke er fornøyd med.

– Tre av vår unge spillere ga seg før denne sesongen, 22 år og yngre. Det er ikke bare et problem i Bækkelaget, men for norsk håndball generelt. Vi må greie å holde på spillerne lengre. Der har vi en utfordring.

Det har også BSK når ØIF Arendal og Elverum er motstandere i de to neste kampene.

– Vi er solide underdogs, men skal prøve å lage mest mulig trøbbel for dem. Mot Arendal kan vi by på motstand. Elverum er i en klasse for seg. Men har de en dårlig dag og vi en god, kan vi ha en mulighet.

Særlig hvis skulderen til Emil Midtbø Sundal er med på laget igjen?

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.