Falk Horten med seier i første kamp i ny hall – Norsk Topphåndball

Falk Horten med seier i første kamp i ny hall

Hjemmelaget brukte 1,03 minutter på å sette sitt første mål i årets 1.divisjon – et mål som også ble det første offisielle målet i nye Lystlunden Arena. Men nykommer HK Herulf Moss viste ingen respekt for de mer etablerte Falk Horten spillerne og gikk opp til både 2-1 og 3-1. Så med god hjelp fra egen målvakt fikk gjestene en meget god start på kampen.

Falk Horten valgte en periode å sette frimerke på HK Herulf Moss sin spiller Khaled Chentout, og etter en brøyt til hvert av lagene viser tavla 3-3 etter ni minutters spill. Drøye minuttet senere la Falk Horten sitt første time-out kort for sesongen, Johnny Jensen var ikke helt fornøyd med innsatsen til guttene.

Både Sander Sebastian Akerlie i Falk Horten målet og Odne Evensen Hagen HK Herulf Moss sitt mål var sterkt delaktig i resultatet 4-5 til gjestene etter drøye 15 minutters spill. Det var tøffe tak på begge sider av banen, men ikke ut over det akseptable.

Hjemmelaget fortsatte med frimerke på Khaled Chentout, men til tross for det, og et forsvar helt ute på 9 meter (om du ser litt stort på det) så ledet gjestene 7-6 etter tyve minutter. Men det var før Falk Horten vartet opp med nydelig angrepsspill der det sluttet med innspill til strek, mål og utligning.

Etter en heller målfattig omgang gikk lagene til pause på stillingen 10-9 til hjemmelaget.

Andre omgang startet med en to måls ledelse til Falk før Herulf fulgte opp med straffe scoring og utvisning til Falk. Slurv i Herulf angrepet gav Falk en kontringsmulighet som ble kalt tilbake og måtte ta innkastet på nytt. Men nå var hjemmelaget i støtet og brått ledet Falk med fire mål, 14-10 etter fem minutter. Da kom time-out kortet fra Herulf benken. De valgte å legge om til syv utespillere, men en dårlig avslutning gav et våkent Falk angrep muligheten til å sette ballen i tomt mål, og samtidig påføre Herulf en to-minutter. Med fem mål under og en spiller mindre såg det litt mørkt ut for gjestene.

I en periode gikk det meste Falks vei mens det kladdet skikkelig for de gulkledde som begynte kampen så bra. Med halve omgangen igjen ledet hjemmelaget 22-15 etter «mye mål på kort tid».

Falk Horten beholdt ledelsen ut kampen og selv om HK Herulf Moss aldri gav opp og temperaturen steg i takt med målene ente det hele med 31-24 seier.