Foto: Harald Gründel

Christine Glasø (Fjellhammer): – Vi er klare for å snu skuta på søndag!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
10. februar 2022

Linjespilleren med grønt hjerte er en ekte Fjellhammerjente som har gått gradene fra barnehåndball til senior i klubben.  Christine Glasø spiller sin sjette sesong på A-laget og er i en alder av 22 år en av veteranene i årets Fjellhammer-utgave.  På søndag er hun og lagvenninnene optimister på at nå skal den dårlige poengfangsten snus.

Fjellhammer ligger som nummer ni i 1. divisjon med to seire og åtte tap og ligger på nedrykksplass, fire poeng fra sikker plass.  Christine er lagets toppscorer med 31 mål fra sin posisjon på linja. 

Foto: Harald Gründel


Sesongen startet veldig lovende for grønntrøyene og Follo HK Damer ble slått ut av NM med sifrene 32-27 i lagets første offisielle kamp og fulgte opp med 28-27 seier over Grane i første seriekamp.  Så ble det noen kamper uten poeng før Randesund ble slått 27-19 på bortebane.  Den kampen ble spilt 2. oktober.  Noe som betyr at det er over fire måneder siden Glasø og lagvenninnene har gått jublende av banen. 

Nå er det likevel optimisme i Fjellhammerleiren for et trenerbytte rett før nyttår har gitt spillerne ny giv og motivasjon.


– Ja, nå er det gøy å gå på treninger igjen, smiler Christine Glasø.  – Det er mer glede på trening og folk har fått tilbake gnisten.  Og det er viktig.  Nå ser jeg frem til å spille seriekamp igjen på søndag, sprudler hun.

– De to siste årene har det svingt litt og det har preget oss.  Når det ikke går så bra er det ikke like gøy alltid.  Men vi har likevel klart å stå samlet og nå er vi klare for å snu skuta når andre halvdel av sesongen starter for oss på søndag, sier hun optimistisk. 

Foto: Harald Gründel


Og hun fortsetter:

– Vi har spilt en treningskamp mot Gjerpen og mot noen yngre guttelag og der har vi vist bedre tendenser enn det vi viste i høst, så det er positivt.  Så håper jeg at vi tar med oss det inn i seriespillet og at vi får snudd trenden og tar flere poeng.  Vi trenger poeng for å kunne holde oss.  Det er det som er målet nå, å holde plassen. 


Christine Glasø har spilt for Fjellhammer siden hun var 6 år gammel og har spilt alle sesongene på A-laget i 1. divisjon

– Årene på A-laget har vært lærerike år.  Det har svingt prestasjonsmessig både for meg og laget, det har gått opp og ned, men det har vært lærerikt.

– Det som er bra i Fjellhammer, er at spillergruppa har vært veldig tett alle de årene jeg har vært i klubben.  De siste sesongene har vi stått bra i sammen som gruppe selv om prestasjonene ikke har vært der man ønsker.  Men så har man likevel klart å være en samlet gjeng. 

Foto: Harald Gründel


Fjellhammer må leve med at spillere som tar steg i klubben, ønsker å gå videre til et høyere nivå.  Det gjør at klubben hele tiden må bygge nytt med unge spillere. 

– Det er kjedelig å miste gode spillere, men samtidig vi er alltid glade på deres vegne at de tar steget videre.  Man skjønner at de trenger nye utfordringer.  Da kommer det nye inn som erstatter de som drar, sånn er det alltid i et lag, sier hun.

Får vi se Fjellhammer i toppen av 1. divisjon igjen?

– På sikt kan det være mulig, men da må det mer rutine inn i spillergruppa enn hva tilfelle er nå, for denne sesongen har vi et ungt lag.  Jeg sier ikke at det er umulig å bli et topplag, men da kreves det mer stabilitet over tid. 


Christine Glasø har de siste sesongene opplevd stadige trenerbytter for A-laget.  Det er en av forklaringene til at laget ikke har oppnådd ønskede resultater.

– Det påvirker oss at vi ikke får den stabiliteten som er nødvendig for å prestere, sier hun.  – Men selv om vi har slitt resultatmessig er det mange spillere som er igjen og vil være med å få dette til å fungere. 

– Men jeg tror helt klart at det har vært med å prege resultatene de siste sesongene.  Men man kan jo ikke bare skylde på det heller.  Det er mange årsaker til at det har svingt.  Men uten stabilitet på trenersiden har vi manglet det siste ekstra for å lykkes.


Hvordan vil du oppsummere sesongen så langt?

– Det har ikke gått som vi hadde ønsket.  Vi var nok klare for å få bedre resultater, bemerker hun.  – Det er mange elementer som har gjort at det ikke har gått som vi håpet.  Det vil alltid svinge på håndballbanen, men det har gått litt dårligere enn det vi hadde tenkt. 

– Høydepunktene vil jeg si er de seirene vi har tatt.  Vi har slitt med mange tekniske feil og vært usikre.  I de kampene vi har tatt poeng har vi klart å slippe oss løs og har spilt på det vi kan. 


Fremover?

– Jeg har spilt noen sesonger i 1. divisjon og ønsker å bidra med å ta mer ansvar, siden vi er en ung spillergruppe i år.  Jeg ønsker å gå foran både bakover i forsvar og fremover i banen, skape muligheter og sette i mål de sjansene jeg får, sier Christine Glasø avslutningsvis.