Foto: Jon Forberg

Charlottenlund imponerer stort i 1. div og er uten poengtap!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
30. september 2021

Charlottenlund mister stadig profiler til andre klubber.  Blant annet har Julie Nygård, Andrea Holm Aune, Mathilde Arnstad og Maren Austmo Pedersen forlatt klubben de siste sesongene.  Men Charlottenlund klarer hver gang på mesterlig vis å erstatte de som forsvinner og presterer videre på et høyt nivå. 

Bakspiller Ine Sagosen (21) har spilt for Charlottenlund hele livet og er inne i sin fjerde sesong på A-laget.  Hun har ikke så mye fokus på de som ikke er i klubben, men er mer opptatt av det de kan gjøre noe med.

– Nei, det er bare å jobbe på og gjøre det beste ut av det, sier Ine Sagosen.  – Vi kan ikke få gjort så mye mer enn det.  Vi satser videre vi som er igjen og det er nye spillere som må ta ansvar, og som gjør det. 


Denne sesongen har Charlottenlund vist noe av sitt potensial i 1. divisjon og det har blitt seire over gode motstandere.  Ålgård ble slått 29-24 borte i seriepremieren, deretter ble det seier over Fjellhammer hjemme 27-24 mens det ble to poeng borte mot Reistad etter seier 24-18.

– Vi er veldig glade for at vi har prestert såpass bra som vi har gjort i sesonginnledningen.  At vi har lykkes er vi veldig godt fornøyd med.

– Vi har forberedt oss bra og sett på video og film og har trent på det som venter oss, og så har vi vært heldige og lyktes og vært på og ville vinne, forklarer Charlottenlunds profil.  – Jeg føler at vi har stått veldig bra i forsvar og det hjelper oss når vi kommer oss i angrep.

Foto: Jon Forberg


Charlottenlund er en bydel i Trondheim og flesteparten på damelaget bor på eller i nærheten av Charlottenlund.

– Det er et veldig bra miljø i Charlottenlund og jeg trives godt her.  Jeg vil bli god i 1. divisjon og beherske og lykkes der.  Og jeg føler meg trygg her i barndomsklubben min. 

– Denne sesongen har vi fått ny trener, som er flink og jeg føler jeg blir bedre og bedre hele tiden.  Han har litt annerledes treninger enn det vi har hatt tidligere.  Det er fint å ha litt variasjon, smiler Ine.


Dere har vunnet de tre første kampene, hva tenker du om kampene som venter utover høsten?

– Jeg håper vi kan gå ubeseiret enda en stund!  Jeg har trua på at vi skal gjøre det bra i år og at vi kan lykkes så lenge vi er innstilt på det og vil nok.   Mitt mål i år er at vi havner topp 3, mens laget har topp 5 som målsetting.

Nå ligger dere på delt førsteplass, så foreløpig har du rett.

– Ja, det er sant det, sier hun muntert, det er viktig å ha høye mål!