Champions League-sølv til Aalborg – Norsk Topphåndball

Champions League-sølv til Aalborg

Sebastian Bartholds Aalborg ble ett nummer for små da de møtte Barca i finalen i herrenes Champions League.

Final4 i herrenes Champions League har gått av stabelen i Lanxess Arena i Köln i Tyskland i helga.

Søndag var det altså duket for finalene. I bronsefinalen møttes PSG og HBC Nantes, et helfransk oppgjør mellom to lag som kjenner hverandre godt. Som ventet ble PSG vanskelige å slå, etter at de tapte for Aalborg i semifinalen.
PSG vant 31-28, etter fem scoringer av Ferran Sole Sala og fire av Nedim Remili.

I finalen mellom Aalborg og Barca var det aldri noen tvil om hvem som var det sterkeste laget. De ti første minuttene av kampen var det Aalborg som ledet, mens Barca vant de neste 10 minuttene 7-0. Dermed var kampen mer eller mindre avgjort…

Barca har lagt en såkalt «perfect season» bak seg, med 20 seire på 20 kamper i Champions League. Med dagens seier i finalen tok Barca sin niende internasjonale tittel, men den første siden 2015! Aalborg og Norges Sebastian Barthold tegnet seg for tre scoringer i finalen, mens en norsk kjenning og tidligere Elverumsspiller, svenske Lukas Sandell, scoret totalt åtte mål, og ble Aalborgs toppscorer.

En svært solid helg for skandinavisk håndball, og vi gratulerer spesielt til Sebastian Barthold med sølv i Champions League!