Champions League-eventyret fortsetter! – Norsk Topphåndball

Champions League-eventyret fortsetter!

Det var knyttet stor spenning til om Vipers kunne snu resultatet fra det første oppgjøret og sikre seg avansementet i Champions League. Tomålsseier var det som gjaldt om avansementet skulle være et faktum. I den første omgangen av kampen mot Odense i Sydbank Arena var det Vipers som var det førende laget.

Kampens første mål kom fra Vilde Jonassen. Kristiansandsjenta mottok ballen på sin venstre kantposisjon og ekspederte ballen i nettet bak Tess Wester i danskenes mål. Men danskene holdt godt følge i åpningen.

Til tross for at Mie Høglund og Rikke Iversen, to av de store profilene fra det første møtet, pådro seg skader den siste uka var Odense på ingen måte ufarlige. Nycke Groot satt de oransjes første mål etter å ha kamuflert skuddet sitt rundt Hanna Yttereng.

Sara Hald, Iversens erstatter på linja, gav det danske laget ledelsen 2-1 etter å ha løpt seg fint fri i ankomstfasen. Men så skulle det meste handle om de rosa fra Kristiansand. Katrine Lunde, som returnerte i buret etter en liten skadeperiode, dro frem redninger fra øverste hylle.

Lunde skulle faktisk ikke gi seg før hun hadde stoppet ni baller i den første omgangen. Den ene var en dobbeltredning av god gammel klasse. I tillegg plukket hun skuddene fra Lois Abbingh som herjet i den første kampen.

Fremover på banen var det Linn Sulland som satt flest baller i mål. Syv scoringer, fire av de fra straffemerket. I tillegg leverte kantspillerne, Jana Knedlikova, Vilde Jonassen, og Sunniva Næs Andersen gode prestasjoner.

Katrine Lunde storspilte i Vipers-målet i ettermiddagens kamp mot Odense

Den første omgangens peneste scoring var det nevnte Andersen som sto for, selv om det kanskje er Katrine Lunde som skal ha mest honnør. Målvakten sendte en lang ball fra sin egen målgård, som endte opp med å bli en luftpasning til Næs Andersen. Strålende fra både målvakt og kantspiller.

I midtperioden av omgangen tilrev Vipers-jentene seg en ledelse. Først ledet Vipers med tre mål på 9-12, før de i sluttminuttene ledet med fire på 13-17, femmålsledelse på 13-18, og seksmålsledelse på 13-19.

Dessverre kunne ikke de rosa ta pausepraten med en seksmålsledelse. En sen kontringsscoring fra Odense reduserte ledelsen med ett mål. 14-19 gav egentlig Vipers-jentene et perfekt utgangspunkt for den andre omgangen.

Til tross for at Odense scoret omgangens første mål var det Vipers som fortsatte i det samme sporet etter hvilen. Et par redninger fra Katrine Lunde, samt en Emilie Hegh Arntzen i servitørhumør sørget for at Vipers økte ledelsen fra fem ved pause, til syv mål tidlig i omgangen.

Men så våknet Althea Reinhardt i Odenses mål. På et tidspunkt i den andre omgangen sto hun oppført med 67% på redninger etter pausen. Det gav det danske laget muligheten til å kappe inn på forspranget.

Faktisk kom danskene helt tilbake. Jessica Quintino, den meget gode høyrekanten, sto bak flere scoringer i denne perioden, og det var to av hennes scoringer som virkelig gav Odense troen. På stillingen 18-22 valgte Ole Gustav Gjekstad å ta en timeout.

Henny Reistad satt inn tre scoringer på sluttminuttene og var med på å sikre avansement!

Med kun knappe ni minutter spilt av omgangen var det lenge igjen, og Gjekstad gav jentene beskjed om å holde seg til planen og om å spille fornuftig. Dessverre virket det ikke som om beskjedene gikk helt inn til de rosakledte.

Forspranget fortsatte å krympe, og Lois Abbingh fikk muligheten til å redusere til 23-24. Men så kom det et vendepunkt igjen. Marta Tomac tok ballen i egne hender og sendte i vei et knallhardt underarmsskudd. Det fløy inn i nettet bak Reinhardt og Vipers hadde igjen ledelsen som trengtes for å sikre avansement.

Da var det knappe ti minutter igjen, og spenningen i Sydbank Arena kunne nesten kuttes med kniv. Først scoret Nycke Groot, før Henny Reistad satt inn sitt første av tre uhyre viktige mål i sluttminuttene.

Med tre Katrine Lunde-redninger i tillegg gikk det veien for Vipers. Jana Knedlikova, som gjorde en god kamp på høyrekanten, satt inn Vipers’ siste mål, og fastsatte sluttresultatet til 26-30. Det var nok til å sikre avansement til kvartfinalen i Champions League!

I det dobbeltoppgjøret er det Rostov-Don som står på motsatt banehalvdel.