Julie Lygren ble kveldens toppscorer med åtte mål. Bildet er hentet fra en tidligere kamp. Foto: Jon Forberg

Chambray Touraine ble for sterke for Molde

Tekst: Astrid Stenvold/NHF
14. november 2021

Kveldens kamp startet godt for Molde, men det endte dessverre med tap mot Chambray Touraine 

I kveldens kamp møtte Molde Elite det franske laget Chambray Touraine i den tredje kvalifiseringsrunden til European League. Førsteomgang startet meget bra for Molde-jentene, og etter ti minutter lå de foran 8-4. De spilte godt i forsvar, men var også litt heldige med et par franske bomskudd. Det gikk dog fort fremover i angrep i kjent Molde-stil, og de ledet 13-9 da kampen nærmet seg de siste ti minuttene av omgangen. Chambray Touraine reduserte ledelsen noe, og det stod 15-17 i Moldes favør til pause.

Det var et annet lag som møtte Molde etter pause. Chambray Touraine spiste sakte, men sikkert opp ledelsen, og fem minutter ut i omgangen var stillingen 20-20. Det går ikke lenger på skinner for Molde-jentene, og det ble dessverre en del feilpasninger og tekniske feil. De lå lenge både to og tre mål bak, men klarte aldri å tette ledelsen helt. Kampen endte til slutt med tap 30-27.

Keeper Catharina Broch oppsummerer kampen slik: 

– Vi starter sterkt, og får et par måls ledelse. Vi får dem til å ta dårlige avgjørelser og skudd, men så kommer det en periode med mange utvisninger. Dette hemmer oss litt, og de henter seg inn i kampen igjen. Ellers sliter vi med å få løst forsvarsduellen, og gjør en del tekniske feil fremover. Men alt i alt er vi fornøyde med at vi fikk et greit resultat, for det gjør hjemmekampen lettere enn hvis vi hadde tapt med 8-10 mål. Vi er også fornøyde med at vi holder oss i matchen, og vi gjør jo også mye bra. Akkurat nå er selvfølgelig alt litt kjipt, men vi er optimistiske mot neste kamp.

Molde møter Chambray Touraine til returkamp neste lørdag, 20. november. Kampen spilles på hjemmebane og starter kl. 16.00. Laget som vinner sammenlagt kvalifiserer seg til gruppespillet i European League etter jul.

KAMPFAKTA
Tredje kvalifiseringsrunde, European League
Chambray Touraine-Molde Elite 30-27 (16-19)
La Fontaine Blanche, Frankrike
Toppscorer Molde: Julie Lygren med åtte mål
Toppscorer Chambray Touraine: Jovana Stoiljkovic med åtte mål
Utvisninger: Molde 3×2 min., Chambray Touraine 2×2 min.

Se fullstendig kamprapport her.

Les mer om European Cup for kvinner her.