Fotocredit: @Foxaep

Celine Sivertsen: – Jeg føler virkelig at jeg har funnet tilbake til meg selv

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
5. desember 2021

Celine Sivertsen er allerede inne i sin fjerde sesong utenlands og er halvveis inn i andre sesong i franske Dijon.  Klubben hevder seg godt denne sesongen og er med og kjemper om europacupkvalik.  Celine nyter god tillit og starter hver kamp på høyrebacken.

Hjemme i Norge spilte hun for Fana og Tertnes før det ble overgang til Randers i 2018. 

– Jeg har startet stort sett i alle kampene og spiller relativt mye, forteller Celine Sivertsen (28).  – Jeg er ganske fornøyd med spilletiden egentlig.

– Jeg spiller mest angrep og bytter forsvar/angrep.   Sist sesong var det bare meg på høyreback og for at jeg skulle kunne spille hele kamper så satt jeg mest i forsvar.  Og så har vi fått en grei forsvarsoppstilling som vi har nå og da har det har plutselig bare blitt sånn at jeg kun spiller fremover, forklarer hun.

Fotocredit: @Foxaep


I høst har Dijon gjort en mye bedre figur enn i fjor.  Det kom 9 nye spillere til klubben sist sommer, Celine inkludert og det tok tid å skru sammen et nytt mannskap.

– Ja, i fjor var en dårlig sesong for Dijon.  Det var en blanding av at vi var mange nye spillere på en gang med store utskiftinger i laget, og at vi er mange unge hvor jeg er eldst.  Det var en tøff sesong hvor vi havnet utenfor sluttspillet.   

– I år har det gått veldig mye bedre, sier Celine fornøyd.  – Vi ligger på femteplass og har som mål å havne der, så vi kan nå europakvaliken.  Så foreløpig ligger vi der vi ønsker å være.  Topp 8 spiller sluttspill, mens plass 10-14 spiller nedrykksspill. 

– Alle kampene vi har spilt, har vært jevne.  Uansett om vi har spilt mot lag som er antatt bedre enn oss eller lag som er antatt svakere enn oss.  Vi kjemper i hver eneste kampe og er aldri helt trygg.  Det er et par kamper hvor vi burde ha vunnet, som endte uavgjort eller med tap.  Men vi må si at vi er fornøyde, sammenliknet hvordan vi lå an samme tid i fjor, konstaterer hun. 

Fotocredit: @Foxaep


Det ble en tøff overgang for Celine fra den danske ligaen hvor hun var etablert og kunne språket, til Frankrike hvor hun ikke kjente noen og hvor det stort sett gikk på fransk på både på og utenfor banen.

– Det er klart det var en stor utfordring og omvelting kontra Danmark.  Jeg kunne ikke et ord fransk og kjente ingen her.  Og med mange nye spillere i ligaen, ja, en helt ny hverdag egentlig. 

– Det tok litt tid før jeg kom inn i det med språket og den nye treningshverdagen min.  Men nå trives jeg veldig godt hvor ting glir litt mer naturlig og jeg forstår mer fransk, og kan snakke litte grann.  Det gjør ting mye lettere for folk er ikke så supergode på engelsk her. 


Hverdagen til Celine består av treninger, restitusjon og forberedelse til kamper.  Det er en tilværelse hun trives godt med.

– Jeg har kun håndballen her nede, så det er stort sett en til to treninger hver dag og så er det restitusjon imellom. 

– Det er selvfølgelig et behagelig liv og det er optimalt at man får nok restitusjon og føler seg klar for hver trening.  Det fungerer veldig greit når alt flyter med håndballen, men det kan også være litt kjipt hvis man er i en dårlig periode og håndball kverner i hodet på en. 

Fotocredit: @Foxaep

Hvordan fornøyd er du med din egen innsats?

– Jeg har spilt ganske bra egentlig, både forrige sesong, og da spesielt etter jul og i høst, oppsummerer hun fornøyd.  – Jeg har utviklet meg etter at jeg ble Dijonspiller.  Jeg synes den franske ligaen er tøff med mye fysikk, eksplosivitet og mye fart.  Det er en ganske gøy og jevn liga og det ikke er gitt på forhånd. 

– I Danmark gikk det trått til tider, av forskjellige grunner.  Jeg føler virkelig at jeg har funnet tilbake til meg selv her i Frankrike og trives også godt utenfor banen her.  Så det gjenspeiler seg på hva jeg gjør på banen.  Jeg får tillit fra treneren og trives godt med lagvenninner, da går det plutselig bra på banen også, smiler den blide bergenseren avslutningsvis.