Celine Sivertsen. Foto: Privat

Celine Sivertsen fra Randers til Dijon

Av: Svein André Svendsen/NTH
11. mai 2020

Celine Sivertsen har gått mye fjellturer og jobbet litt ved siden av hjemmetrening, mens hun venter på å bytte ut Danmark med Frankrike.

Hun har vært hjemme i coronatiden. Etter 14 dager i karantene kom hun i gang med treningen.

– Vi er heldige her i Bergen som har mange fjell. Jeg har vært mye på fjelltur. Jeg har gjort noen øvelser, får trent godt fysisk og holdt det ved like, men jeg merker at jeg savner lagkameratene og å trene med noen. Det er det jeg er vant til, så jeg merker det litt på motivasjonen etter å ha vært hjemme i to måneder, sier hun.

Ved siden av håndballen ble hun ferdig utdannet sykepleier i 2015. Hun jobbet ved siden av da hun spilte i Tertnes, men har ikke jobbet mens hun har vært i Randers. Hjemme i coronatiden har hun også fått jobbet litt, ved et sykehjem.

– Dagene blir veldig lange, så det har vært veldig kjekt å jobbe litt og ha noe å gå til, sier hun.

Celine Sivertsen med lagvenninner i Randers. Foto: Privat

Fana-jenta spilte fire sesonger i Tertnes før hun dro utenlands. Og nå er hun klar for ytterligere eventyr.

– Nå hadde jeg sjansen til å prøve noe nytt. Det første steget var å dra utenlands. Det var litt skummelt å dra alene, men det gikk veldig fint og jeg ble kjempegodt tatt imot i Randers. Danmark er ikke så skummelt, det er ganske likt Norge. Det har vært litt usikkerhet rundt økonomien i klubben i det siste, som førte til at spillerbudsjettet ble redusert og da ville jeg prøve noe annet.

Tilfeldighetene ville det til at det ble Frankrike, i sennepsbyen Dijon.

– Det virket spennende og Frankrike generelt virker veldig bra. De har en god liga og mange dyktige spillere. Jeg kan ikke et ord fransk, men det håper jeg kommer litt etter hvert. Det er spennende med språk. Jeg har begynt å lære meg litt, men det blir jo lettere å lære språket når jeg bor der, sier 27-åringen.

Det kommer en spansk og tysk spiller i tillegg til henne neste sesong, og de har en dansk målvakt fra før. Dermed håper hun at mye vil foregå på engelsk.

– Jeg gleder meg til å prøve noe nytt. Nå er jeg spent på når vi får spille håndball igjen.

Høyrebacken dro hjem dagen etter det ble brått slutt på håndballspill, så hun må ned til Danmark for å hente tingene sine og flytte ut før hun kan begynne det franske eventyret. Håpet er å kunne dra til Frankrike i løpet av juli.

– Jeg rakk ikke å dra ned for å besøke dem og se hvordan det var der, så det blir spennende å se hva jeg går til de neste to årene, men jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier hun.