Catharina Brock storspilte da Molde vant med 18 mål – Norsk Topphåndball

Catharina Brock storspilte da Molde vant med 18 mål

Hjemmelaget Levanger scoret kampens første mål, men så kom det åtte strake scoringer av håndballjentan våre – og altså tidlig kontroll i 3. rundekampen i Trønderhallen onsdag.

Høy redningsprosent
Målvakt Catharina reddet 21 av de 36 skuddene som Levanger-spillerne fyrte av den tida hun spilte, og hadde dermed en redningsprosent på 60. Det er absolutt godkjent også mot en motstander som spiller i 1. divisjon. Hun overlot målvaktjobben til ungjenta Lise i sluttminuttene.

– Jeg er bra fornøyd med kampen, og med at forsvaret foran meg også hjalp meg til såpass mange redninger. Vi fikk både øvet på og løste dette samspillet gjennom kampen, og «pratet» godt med hverandre, sa «Catha» etterpå.

Også Levanger-målvakta hadde mange redninger i begynnelsen av kampen, før moldeskytterne fikk stilt inn siktet. Det sto 18-6 da det sto igjen fem minutter av første omgang, og 20-9 da lagene tok pause.

Kaptein Sherin med fem scoringer i Trønderhallen, fire av dem i andre omgang. Foto: Jon Forberg

– God innstilling og gjennomføring
– Jeg er godt fornøyd, både med innstillinga til kampen og med gjennomføringa. Vi skal naturligvis vinne denne kampen, og dette var en godt gjennomført NM-etappe av jentene, konkluderte trener Tor Odvar, som lot spillerne som har hatt mest kamptid veksle på å ta «tørner» på banen underveis.

– Catharina gjorde en god kamp i kveld, og fikk også den hjelpa som alle målvakter er avhengig av. Det er slik vi vil ha det og det er det samarbeidet som må til for at vi skal vinne kamper.

Catharina med en redningsprosent på 60 mot Levanger. Begge bildene er hentet fra eliteseriekampen mot Follo sist søndag. Foto: Jon Forberg

Rekruttspillerne fikk prøve seg
Ikke bare målvakt Lise av rekruttspillerne fikk spilletid (to redninger på seks skudd) i slutten av kampen. Det gjorde også bakspiller Emma, som både rakk å skaffe seg og laget et sjumeterkast (som målvakta reddet) og i tillegg dra på seg en (tilsynelatende streng) utvisning etter en offensiv takling i forsvar.

Thale ble toppscorer, som i seriekampen mot Follo søndag, og ble kåret til «beste spiller» av Levanger-juryen.

4. runde skal være spilt seinest onsdag 29. september, og trekninga vil ventelig finne sted denne uka.

Kampfakta:
Levanger – Molde Elite 19-37 (9-20). Trønderhallen, Levanger.
Moldelaget (med scoringer): Catharina Fiskerstrand Broch, Lise Slemmen Gussiås – Mia Kristine Strand 2, Sherin Obaidli 5, Mona Obaidli 3, Julie Lygren 4, Thale R. Deila 6, Emma O. Obiech, Vilde V. Nerås 2, Elise Skinnehaugen 3(1), Synne Fossheim 4, Elke Karsten 5, Anastasija Marcenic 3.Toppscorer Levanger: Martine Myhre Hegglund 7.Utvisninger: Levanger 1 x 2 min., Molde Elite 3 x 2 min.