Foto: Heidi Ringlund

Catharina Broch: – Det var overhodet ikke lett å ta avgjørelsen om å bytte klubb

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball

Rekruttlandslagsspiller Catharina Broch (21) gleder seg til nye utfordringer i Molde.  Men innrømmer at hun tok noen runder før hun bestemte seg for å forlate Follo HK Damer.

– Jeg har hatt to fine sesonger i Follo og det var overhodet ikke lett å ta avgjørelsen om å forlate Follo, jeg har trivdes veldig godt der.  Med et kjempebra trenings- og kamptilbud, så det satt langt inne – det er en flott klubb, sier hun. 

Foto: Heidi Ringlund


I juli flytter Catharina til Molde.  I mellomtiden trener hun med Follo.  Nå som valget er tatt gleder hun seg veldig til utfordringene som venter.

– Jeg synes Molde har et spennende satsingsprosjekt og har store ambisjoner for klubben og har en spillegruppe de har lyst til å bygge videre på.  Molde er godt etablert klubb og regnes som en av de beste håndballklubbene i Norge.  Jeg har fått med meg at klubben har en treningsvillig og kjempehyggelig spillergruppe.


Blir makker med Ine Stangvik

– Nå skal jeg komme meg inn i ny klubb og matche meg med de der.  Det blir en annen treningshverdag enn det jeg har hatt med Follo.  Ine Stangvik er en utrolig god målvakt som jeg ser frem til å samarbeide med. 

– Det å fortsette hovedsakelig med teknisk og fysisk utvikling blir hovedmålene mine.  Det blir litt opp til hva jeg gjør det til selv.  Det handler om å legge ned arbeidet og stå på, så får vi se hvor langt det tar meg.

– Jeg ser frem til å komme inn i et nytt lag og spille kamper for Molde.  Det har gått så lang tid, det skal bli godt å komme ordentlig i gang igjen. 


Bedre attitude

Catharina er en høy målvakt og trekker frem høyden som en av hennes største styrker.  I tillegg til å være en uforutsigbar målvakt.  Etter å ha spilt en sesong i 1. divisjon som endte med opprykk for Follo brukte hun noen kamper på å finne nivået i REMA 1000-ligaen.

– I de første kampene denne sesongen var det tøft å stå, da hadde jeg mye respekt.  Men utover i sesongen lærte jeg etter hvert å kaste det litt bort.  For da må man jo tenke på å holde fokus og la være å tenke på alle andre og være litt rå. 

– Så jeg føler at det er noe jeg kan ta med meg videre etter en sesong i eliteserien med Follo.  Jeg merker stor forskjell fra de første kampene til de siste når det gjelder attitude.  Og så håper jeg at også andre ser det.  Det er i hvert fall noe jeg har merket selv. 

Foto: Heidi Ringlund


Rekruttlandslaget

Catharina Broch har vært en del av Rekruttlandslaget en god stund nå.  Hun var også en del av LK98, hvor hun spilte et mesterskap.

– Jeg var litt inn og ut av Juniorlandslaget LK98 gjennom perioden på videregående skole, jeg var aldri fast inventar der.  Men fikk med meg et mesterskap, som var EM i Makedonia. 

– Samlingene med Rekruttlandslaget gir meg veldig mye.  Det er en god spillegruppe der og jeg får matchet meg veldig godt.  Det er gode treninger og topp oppfølging, det har gitt meg mye, skryter hun. 


A-landslaget er drømmen

– Håpet er å ta steget videre opp til A-landslaget, det ligger i tankene det.  Det er noe jeg drømmer om, men som jeg ikke ønsker å henge meg opp i.  Det er ikke driven i absolutt alt, men det blir i så fall en stor bonus.  Det jeg først og fremst vil ha fokus på er å kunne bidra i Molde.

– For å bli aktuell på A-landslaget må jeg fortsette med konsist og godt arbeid, legge ned de timene og gjøre den jobben som trengs.  Fortsette utviklingen og så må jeg må bevise at jeg er god nok på et internasjonalt nivå.