Veronica (t.v.) og Jeanett Kristiansen

Bruker tiden hjemme til å trene sammen

Av: Svein André Svendsen/NTH
2. april 2020

Søstrene Jeanett og Veronica Kristiansen spiller i Danmark og Ungarn til vanlig, men nå er de hjemme og kan trene sammen.

Jeanett Egebakken Kristiansen (27) trives godt i Ikast, der hun har kontrakt ut neste sesong.

– De har tatt meg godt imot, og jeg har utviklet meg som person på de åtte månedene jeg har vært der. I Ikast skjer det ikke akkurat så mye, det er et veldig stille og rolig sted!

Hun mener Herning-Ikast har et mer enn godt nok lag til å kunne være litt lenger opp på tabellen enn der de lå da coronapandemien kom.

– Nå er den danske serien bedre enn de fleste, så man vet aldri. Vi hadde en periode der vi tapte en del, og det er vanskelig å si hva som er grunnen, det kan være mange årsaker, sier bakspilleren som er fornøyd med egen spilletid i laget.

Til vanlig, når det ikke er kamp eller trening, tar hunden hennes mye av tiden.

– Jeg har en hund som er aktiv, så jeg bruker mye tid på han. Og så skal jeg ta opp noen fag nå snart, forteller hun.

Enn så lenge er det uvisst når håndballen starter igjen, men selv om hun er hjemme med familien er hverdagen nokså lik.

– Vi gjør egentlig ikke så veldig mye annerledes enn det vi pleier, bortsett fra å spille håndball. Vi trener veldig mye og er sammen med familien (siden det er lov). Og går mye turer, sier hun.

Også Veronica Egebakken Kristiansen trives godt i Győr, der hun spiller til vanlig, både i klubben og byen.

– Heldigvis ligger Győr sentralt til i forhold til de store byene Budapest, Wien og Bratislava. Det er ikke feil å ha kort avstand til gode byer som det. Klubben er profesjonell og har lenge vært verdens beste klubb, og det er jeg både ydmyk og stolt over å være en del av.

Det er først etter jul Vikki har kommet ordentlig tilbake etter skaden som har holdt henne utenfor lenge.

– For meg personlig har egentlig ikke sesongen vært så bra, med tanke på at jeg var skadet hele første halve sesong. De månedene jeg fikk på banen etter jul er jeg veldig fornøyd med. Jeg følte jeg kom sterkere tilbake etter skaden og jeg var 100 % klar fra første kamp etter skadeperioden. Resultatmessig har vi gjort det bra, vi har ikke tapt noen avgjørende kamper og alt ser bra ut med tanke på målet vårt om å vinne alt, sier hun.

Bakspilleren har kontrakt med det ungarske storlaget ut neste sesong, men får også tid til studier.

– Akkurat nå tar jeg nettstudier på BI, en liten start med noen fag på bachelor i markedsføringsledelse. Ellers slapper jeg av og henger med jentene på laget, sier 29-åringen.