Brøt forbannelsen i vest: Lå under 15-7, vant 32-30! – Norsk Topphåndball

Brøt forbannelsen i vest: Lå under 15-7, vant 32-30!

En tydelig timeout-prat, en målvakt som spilte seg stort opp, en høyreist svenske, en kristiansander med en voldsom skuddarm og ikke minst comeback-kid Sander L. Simonsen snudde kveldens kamp fra krise til full jubel.

-Vi er veldig fornøyd med to poeng. Fire strake seire og da må vi være fornøyd, oppsummerte Luka Panza kampen til Direktesport like etter kampen.

Forbannelsen
Høsten 2020 vant Bergens forløper, Fyllingen Bergen, 30-29 i tilsvarende oppgjør. I sesongen 2018/2019 vant Fyllingen Bergen 28-25, men i 2021/2022 ble den labre statistikken gjort til skamme. Det så riktignok ikke særlig bra ut i første omgang, men utover i kampen spilte ØIF Arendal seg stort opp og vant 32-30. Dermed vant ØIF Arendal sin fjerde kamp på stripe, mens Bergen fortsatt ikke har vunnet i serien så langt.

– Vi har et tett program, men forsøker å spille en offensiv håndball. Det ble vanskelig i dag, da vi møtte den beste motstanderen så langt denne sesongen. Vi fikk en energiboost i andre omgang og vant fortjent, fastslo Panza videre.

Kampen
Bergen åpnet med 2-0 før ØIF Arendal fikk orientert seg i Framohallen, og vertene lå i føringen resten av omgangen. Bergenserne ville rett og slett mer og lykkes med det meste de foretok seg. Midtveis i første omgang hadde hjemmelagets forsprang økt til 11-6. Kristijan Jurisic hadde heller ikke en spesielt god start på kampen.
ØIF Arendal gjorde mange tekniske feil, noe som ble hardt straffet. Bedre ble det heller ikke at hjemmelagets Tord Vårdal var i det umulige hjørnet i store deler av omgangen.

La om
Etter 20 minutter sto det 15-7(!) på tavla. Da tok ØIF Arendal sin andre timeout for kvelden.
-Ingenting fungerer. Her vi må gjøre grep, sa André Jørgensen Hofstøl i time-outen.
Han og Luka Panza la om til 5:1 i forsvar og rokkerte litt på spillerne. Den nevnte timeouten så derimot ut til å hjelpe. Fra å ligge under med åtte mål etter 20 minutter sto det 18-15 til pause. Etter hvilen fortsatte opphentingen og fjorten minutter før slutt sto det 26-26. Kristijan Jurisic spilte seg stort opp utover i kampen. Richard Lindstrøm meldte seg for alvor på i kampen om spilletid. Vår høyreiste svenske leverte varene gang etter gang da han fikk sjansen og satt inn syv scoringer.

Snudde
Bergens Leif-Erik Brenne prøvde å stoppe Olaf R. Hoffstad da det gjensto ti minutter av kampen. Hoffstad slet seg løs alene med målvakt og satt inn 27-27, mens Brenne ble belønnet med direkte rødt kort.
Sander L. Simonsen viste hvorfor han er viktig for laget sa han satt inn 27-28 og dermed sitt femte mål da ØIF Arendal tok ledelsen ti minutter før slutt.
Jørg William Fiala Gjermundnes leverte som vanlig en god kamp og satt inn syv mål, og ble ØIF Arendals toppscorer sammen med Richard Lindstrøm.
Lindstrøm ble for øvrig kåret til ØIF Arendals beste spiller av den lokale juryen.

ØIF Arendal kan ikke smake for lenge på denne karamellen, ettersom den franske toppklubben PAUC – med troppen full av internasjonalt, meritterte herrer, venter allerede tirsdag i Sparebanken Sør Amfi.

Sander L. Simonsen var endelig på banen for ØIF Arendal i kveldens etter hvert så solide kamp og opphenting i Bergen. Simonsen satt inn seks mål i comebacket etter skrekk-skaden han pådro seg i oppkjøringen.