Bronsemedalje til Sola i REMA 1000 ligaen 21/22 – Norsk Topphåndball

Bronsemedalje til Sola i REMA 1000 ligaen 21/22

Oppgaven før onsdagens kamp mot Fredrikstad var klar. Bronsemedaljen skulle sikres på første forsøk, og det sto om kun ett poeng for å sikre klubbens andre bronsemedalje for andre sesong på rad.

I kampens første angrep var det hjemmelaget som fikk kampens første scoring. Sola svarte like etter, da Kristina dundret inn en suser fra ni meter. Etter tre minutter scoret hun sitt andre, og Sola var i ledelse for første gang i kampen. Denne ledelsen viste seg at skulle økes, og bra defensivt jobbing gav gjestene flere kontringsmuligheter som de viste å ta vare på. Etter syv spilte minutter tok Fredrikstad time-out, og Sola var da foran 3-7.

Det var tydelig at laget ønsket å lande bronsemedaljen først som sist, og etter halvspilt førsteomgang var Sola fortsatt foran med fire mål. Etter en forrykende start gikk kampen inn i noen minutter uten scoring til noen av lagene, før Maja lurte Fredrikstad-forsvaret og det sto 8-13. Like etter valgte hjemmelaget å legge om til syv mot seks, som de tidligere i sesongen har hatt stor suksess med. Mot Sola ble det ingen umiddelbar suksess, da laget i gult fulgte planen de var blitt enig om i sine forberedelser og nøytraliserte angrepsspillet til laget fra Plankebyen. Sola spilte en god periode, med flotte scoringer og kontringsmål som et resultat av at Fredrikstad ikke rakk å bytte inn keeper. Hjemmelaget på sin side fant ikke ut av eget spill og vårt forsvarsspill, og det skulle gå ti minutter før de igjen fikk en ny scoring. Til pause sto det 13-20, og medalje var innenfor rekkevidde.

Andre omgang startet med et lekkert innspill til Hege fra Frøydis, og ny scoring til Sola. Bortelaget hadde bestemt seg for å ikke legge seg bakpå, og gikk ut i hundre også etter hvilen. Sola økte til ti-måls ledelse etter tre spilte minutter uten at Fredrikstad hadde satt en eneste ball bak Amalie. Det skulle gå ni minutter før hjemmelaget fikk sin første scoring i andre omgang. Sola fortsatte å male på, og når kampens siste omgang var halvspilt hadde ledelsen økt til 15-30. De siste minuttene fikk flere fra Sola spilletid på banen, vi beholdt fortsatt initiativet i kampen og lå foran med 16 mål når det gjensto ter minutter.

Til slutt viste resultat-tavla imponerende 22-37. Live, som tidligere spilte for Fredrikstad, ble kåret til vår beste spiller på sin tidligere hjemmebane. Troppen hadde lagt gode planer i kampforberedelse før kamp, og gjennom hele kampen klarte de å nøytralisere mye av angrepsspillet til Fredrikstad, som gav gode kontringsmuligheter og flott angrepsspill.

Det er dermed klart at Sola får bronsemedalje i REMA 1000-ligaen for andre sesong på rad.

En svært solid og imponerende sesong blir kronet med ny medalje før siste seriekamp skal spilles førstkommende søndag på bortebane mot Fana.

Et kvinnelag fra Rogaland, med over 80% lokale spillere har nok en gang vist at de er i toppen av norsk håndball.