Borteseier både i Russland og i Kristiansand – Norsk Topphåndball

Borteseier både i Russland og i Kristiansand

Tette åpningsminutter både i Champions League og i EHF cupen

Ved halvspilt første omgang ledet Storhamar 8-6 over Handball Club Lada, mens det i Kristiansand stod uavgjort 7-7 mellom Vipers og Esbjerg etter de femten første minuttene.

Lagene i Togliatti gikk til pause med 15-14 ledelse til hjemmelaget. Emilie Hovden stod så langt for fem av Storhamars mål. En utvisning og to gule kort var status på «råtass-statistikken» for Storhamar etter første omgang.

Pauseresultatet i Champions League kampen i Kristiansand var 16-15 til Esbjerg. Det var en første omgang der ingen av lagene helt greide å riste av seg det andre.

Storhamar jobbet godt i Russland og spilte seg til en luke på tre mål ved halvspilt siste omgang. En luke som etterhvert økte til både fire og fem mål. Det hele endte med en sterk borteseier og sifrene 27-31. Hos Storhamar ble målvakt Stine Lidén vel fortjent kåret til banens beste spiller. Emilie Hovden ble toppscorer med 10 (av 10) mål.

I Kristiansand var det bortelaget som åpnet best, og Esbjerg hadde økt ledelsen til 19-16 etter knappe tre minutter.  Det var før Marta Tomac startet scoring showet sitt. På fem minutter satte hun fem baller bak Esbjergs målvakt. Men de kom ikke helt opp i ryggen på Esbjerg før de utlignet ved halvspilt omgang. Bortelaget var stadig i føringen og kampen endte med 35-31 seier til danskene. Marta Tomac ble kåret til Vipers beste spiller, hun ble også hjemmelagets toppscorer med 8 mål.