Borteseier til både Tertnes og Fana onsdag kveld – Norsk Topphåndball

Borteseier til både Tertnes og Fana onsdag kveld

Aker – Tertnes 25-27 (13-17)

Aker kom best i gang og var en fot og to foran jentene fra Bergen det første kvarteret av kampen. Etter det meldt Tertnes seg for alvor på i kampen og opparbeidet seg en liten luke og kunne gå til pause med 13-17 ledelse. Første halvdel av andre omgang var Tertnes laget med best uttelling og de ledet på det meste med fem mål. Hjemmelaget kom inn igjen i kampen, knappet inn forspranget og med bare knappe 40 sekunder igjen var det bare ett mål som skilte de to lagene. Men Tertnes viste seg hakket sterkere (eller var det toppserieerfaring?) og økte til 25-27 i kampens siste sekund.

Fredrikstad – Fana 24-27 (10-16)

Fana startet best, holdt trykket oppe stort sett gjennom hele kampen og etter fire år og seks forsøk lyktes det endelig for jentene fra Bergen å vinne over Fredrikstad. Etter å ha ledet 16-10 til pause endte oppgjøret i Fredrikstad med 27-24 seier til Fana. Og to særdeles viktige poeng ble med hjem over fjellet.

Sola – Molde 29-32 (13-18)

For Sola var dette (nesten) en vinn eller forsvinn kamp med tanke på å komme seg bort fra kvalifiseringsplassen/nedrykksstriden. Men Molde festet grepet om kampen utover i første omgang, og lagene gikk til pause med 13-18 ledelse til laget fra Romasdalen. Et grep de holdt utover i andre omgang, før Sola kom med en sluttspurt og utlignet til 27-27 med ti minutter igjen av kampen. Med et godt minutt igjen til full tid var resultatet 29-30 og spenningen var stor, men så fikk Molde fikk to raske scoringer og det hele endte med borteseier og to nye poeng til Molde.

Byåsen – Vipers 27-38 (16-19)

Det var knyttet stor spenning til kveldens kamp i Trondheim, der Byåsen fikk besøk av et skadeskudd Vipers. Vi hadde nær sagt «som ventet», kom gjestene best i gang med kampen. Men hjemmelaget kom sakte etter, og ved halv tid stod det 16-19 i favør av Vipers.  Tolv minutter ut i andre omgang var avstanden fremdeles tre mål, men så gjorde Vipers som så ofte før- de satte inn en sluttspurt som endte med elleve måls seier 27-38 til den fremdeles ubeseirede serielederen.

Storhamar – Gjerpen 36-35 (16-10)

Det var «topp mot bunn» på Rema 1000 liga tabellen på Hamar onsdag kveld, selv om Gjerpen ikke på noen måte lot seg overkjøre av serie-toer Storhamar de første 22 minuttene av kampen.  Da fikk hjemmelaget en luke som inn til pause var blitt til 16-10 ledelse. Andre omgang gikk i hjemmelagets favør og oppgjøret endte til slutt 36-25 til Storhamar. Som dermed festet grepet om sølvmedaljene i og med at Byåsen tapte for Vipers.

Oppsal – Follo HK Damer 20-18 (13-8)

En kamp uten spesielt mange mål og et hjemmelag som kom klart best i gang med kampen. Follo kom etter hvert mer med i kampen og ved halvspilt første omgang var stilling 5-4 til Oppsal. Da satte imidlertid hjemmelaget inn et lite rykk og lagene gikk i garderoben med 13-8 til Oppsal. Andre omgang gikk litt i rykk og napp og med femten minutter igjen av kampen reduserte Follo til 16-14.  Det hele endte med 20-18 seier til Oppsal, to nye poeng og en plass opp på tabellen.