Borteseier og borteseier i lørdagens 1.divisjonskamper for menn – Norsk Topphåndball

Borteseier og borteseier i lørdagens 1.divisjonskamper for menn

Oslo-Studentenes IK – Charlottenlund 31-32 (15-19)

Hjemmelaget kom godt i gang i ettermiddagens kamp og ledet 3-0 etter omtrent like mange minutter. Charlottenlund brukte nesten fire minutter på å få sin første nettkjenning, derifra brukte de drøye ti minutter på å jobbe seg opp i ryggen på OSI guttene. Omtrent samtidig fikk OSI to utvisninger med bare sekunders mellomrom og etter knappe 16 minutter utlignet gjestene til 10-10. Da Charlottenlund gikk opp i tet til 10-11 like etter la OSI benken time-out kortet. Det var på tide med en prat. Sånn umiddelbart virket det som om time-outen hadde størst effekt for bortelaget for drøye fem minutter senere hadde Charlottenlund økt til 11-14. Lagene gikk til pause med 15-19 til Charlottenlund.

Hjemmelaget startet andre omgang med å hente seg noe inn igjen og var bare ett mål bak ved flere anledninger. Charlottenlund holdt imidlertid OSI på to og tre måls avstand utover i omgangen før de med fire minutter igjen gikk opp til 28-32. Da var det igjen tid for time-out og med en god sluttspurt fra OSI sin side så ble det noen spennende sluttminutter før det hele endte 31-32.

Falk Horten – Kristiansand Topphåndball 25-28 (12-13)

Falk Horten startet best med tanke på antall mål, og ledet 2-0 før Kristiansand fikk sin første scoring etter drøye fem minutter. Ut over det så ble første omgang en jevn affære og lagene fulgte hverandre mål for mål før de gikk til pause med knappest mulig ledelse til Kristiansand.

Resultatmessig startet andre omgang slik den første sluttet. Med at de to lagene fulgte hverandre tett utover i kampen. Ved halvspilt omgang hadde Kristiansand fått en (aldri) så liten luke og ledet 17-21. Da ble det time-out for hjemmelaget, og noen angrep senere var Falk Horten oppe i ryggen på gjestene igjen da de reduserte til 21-22 med knappe ti minutter igjen å spille. Kristiansand hadde på ingen måte tenkt å gi fra seg initiativet i kampen og med under fem minutter igjen av kampen hadde de økt til 22-25. Og da dommerne blåste av kampen viste resultat tavlen 25-28 til Kristiansand Topphåndball.