Foto hentet fra TIF Vikings Facebook-side

Borteseier i kveldens 1.divisjons kamp

OSI – TIF Viking 28-32 (14-15)

Det ble en tett og jevn kamp i Kjelsåshallen lørdag ettermiddag.

Her var det to lag som begge ville vinne, og dermed ble det tett mellom målene de første minuttene av kampen. Hjemmelaget fikk en liten luke da de gikk opp til 6-4 etter ti minutters spill. Et forsprang som gjestene fra Bergen på ingen måte hadde tenkt å la de beholde og minuttet senere utlignet de til 6-6. Da TIF Viking litt senere tok ledelsen for første gang i kampen valgte OSI å legge time-out kortet. Time-outen resulterte i en redning fra TIF Viking, som i neste angrep spilte seg til straffe og gikk opp til 6-8 før OSI reduserte til 7-8 like etter.

Det var til tider høy temperatur på banen, og TIF Viking økte til 7-9 samtidig som OSI fikk en spiller utvist. Etter å ha kommet seg «opp på siden og forbi» hjemmelaget så holdt TIF Viking seg lenge et mål og to foran. På det meste var ledelsen 8-11, men det var før OSI spilte seg opp i ryggen på gjestene, utlignet til 11-11 før de overtok ledelsen med 12-11. Og det var kun minutter igjen til pause. Som vanlig går det fort i håndballen, og drøyt minuttet før pause var TIF Viking igjen i tet (14-15) og OSI hadde (igjen) en spiller utvist. Det utjevnet seg da TIF Viking fikk en spiller utvist sekunder før det ble blåst til pause. Og det stod fremdeles 14-15 da lagene gikk i garderoben.

Andre omgang startet som den første, tett i tett med mål og etter 2 ½ minutt var stillingen 16-16. Gjestene spilte seg nok en gang til en ørliten luke, som i minuttene frem til halvspilt omgang varierte på et og to mål. Men i det omgangen passerte de 15 minutter utlignet OSI til 24-24 på straffe. TIF Viking kjempet seg på nytt to mål foran og da OSI tok time-out knappe åtte minutter før full tid ledet gjestene 24-27. Det var en godt anvendt time-out for nå brukte OSI knappe to minutter på å redusere til 26-27. Og det var TIF Viking sin tur til å legge time-out kortet. Fire minutter før full tid la bortelaget på til 26-29, før OSI igjen reduserte og TIF Viking la på igjen.

Da TIF Viking la på til 27-31 med 1 ½ minutt igjen var kampen på meste avgjort. Og det endte med 28-32 og seier til bortelaget.