Borte, borte og uavgjordt i 1.divisjons runden. – Norsk Topphåndball

Borte, borte og uavgjordt i 1.divisjons runden.

Vikhammer – Fold 28-31 (15-12)

Gjestene tok føringen med en tidlig scoring, men hjemmelaget fulgte på og utlignet minuttet senere. Vikhammer var tøffe i forsvar og Fold fikk sin straffe nr to før det var gått syv minutter av kampen. Vikhammers trener var så uenig i den avgjørelsen at han snakket på seg først det gule kortet og deretter en utvisning. Hjemmelaget kom unna utvisningsperioden med 1-1. Godt målvaktsspill hos Vikhammer var medvirkende til at hjemmelaget utlignet til 5-5 etter drøye 10 minutters spill. Og så gikk det fort, de tok ledelsen 6-5, Vikhammer målvakten reddet en straffe før de la på til 7-5. Alt i løpet av drøye tre minutter.

Ved passering halv tid ledet hjemmelaget 8-6 og det var tid for time-out til Fold HK. Vikhammer fortsatte med å holde gjestene på armlengs avstand, og med fem minutter til pause var ledelsen 13-10. Da lagene gikk i garderoben var det med 15-12 ledelse i hjemmelagets favør.

Fold brukte fire minutter på å komme to mål bak, men Vikhammer svarte fort og gikk opp til 17-14. En utvisning til hjemmelaget førte Fold enda nærmere, og de reduserte til 18-17 etter drøye 7 ½ minutters spill. Før de minuttet etterpå utlignet til 18-18. Og hjemmelaget la time-out kortet. Men det var gjestene som kom best ut av den og de tok ledelsen 18-19. Nå skjedde det mye på kort tid og oppsummert stod det 20-20 etter 12 ½ minutt.

Fold fikk imidlertid et lite overtak og gikk opp til 21-23 med 13 minutter igjen å spille. Og de holdt seg foran. Men med en redningsprosent på over 35 og fem minutter igjen til full tid var det bare to mål opp for hjemmelaget. Så det ble «nervøst spennende» på slutten av kampen før det hele endte med 28-31 seier til Fold.

Charlottenlund – Falk Horten 29-36 (14-19)

Etter 1:11 minutter var stillingen i Trondheim 1-1, men det var før gjestene reiste ifra og ledet 3-7 etter knappe åtte minutter. Da våknet hjemmelaget og brukte et drøyt minutt på å redusere til 5-7. Begge lagene scorte «jevnt og trutt» og like før halvspilt omgang ledet gjestene 8-10. Hver gang Charlottenlund kom opp i ryggen på Falk Horten la gjestene inn det ekstra giret og gikk ifra igjen. Og med ti minutter igjen av omgangen ledet laget fra Horten 10-15. Med totalt fire gule kort og en utvisning «i banken» gikk lagene i garderoben med 14-19 ledelse til Falk Horten.

Andre omgang startet som den første sluttet, med Falk Horten i førersetet og etter fem minutter var ledelsen blitt til 15-22. Gjestene gjorde det ikke enkelt for Charlottenlund og luken ble bare større, før de ved halvspilt omgang ledet 19-27. Selv om Charlottenlund slo tilbake og reduserte til 28-33 fem minutter før full tid var kampen i realiteten over. Og oppgjøret endte med 29-36 seier til gjestene.

Stavanger – HK Herulf Moss 30-30 (16-15)

Herulf ledet 0-1 i ett minutt eller to før Stavanger utlignet. Og slik gikk det utover i omgangen. Gjestene gikk foran med ett og to mål før hjemmelaget fulgte på. Stavanger brukte litt tid på å få ballen i mål og først etter syv minutter satte de inn sin andre scoring for kvelden. Men da det først løsnet kom målene som «perler på en snor» og Stavanger utlignet til 6-6 etter knappe 13 minutter.

Med et kanon-skudd gikk Stavanger opp til 10-9 og da mente Herulf det var på tide med en time-out. Det var da knappe ti minutter igjen til pause. Som så ofte før så er en time-out til hjelp for også «det andre laget». Denne gang ente det i ny Stavanger scoring. Gjestene hadde ikke tenkt å gi ved dørene og holdt seg like i ryggen på hjemmelaget ut omgangen. Før dommerne blåste av til pause «rakk» de å gi gult kort til Stavanger-benken, for munnbruk/høylytte protester. Og med siffrene 16-15 til Stavanger gikk lagene i garderoben.

Andre omgang startet med Stavanger scoring, Herulf fulgte målbevisst etter og utlignet til 17-17 etter 3 ½ minutt. Og plutselig var det gjestene som var i førersetet og etter 9 minutter gikk de opp til 18-20. Herulf holdt Stavanger bak seg helt til hjemmelaget utlignet til 26-26 knappe seks minutter før full tid.

Det ble en nervepirrende avslutning på kampen og med tre sekunder igjen tok Stavanger time-out på stillingen 30-30. Det ble for kort tid igjen og kampen stoppet på 30-30 og poengdeling.