Full hall og stormende jubel i Bodø - det er drømmen også i dag.

Bodø-drømmen er et comeback i REMA1000-ligaen

Norsk Topphåndball

Onsdag ble det klart: Bodø Håndballklubb rykker ned. NM-vinneren fra 2015 spiller i 2. divisjon neste sesong. Men de har ikke tenkt å bli der lenge. – Vi skal opp igjen, helst på direkten. Målet vårt er fortsatt å være blant de 16 beste håndballklubbene i Norge, sier daglig leder Rikard Olsson.

Det har ligget i kortene lenge at Bodø ville rykke ned fra 1. divisjon. Med seks fattige poeng ble avstanden til de andre lagene bare større og større. Og med onsdagens nimålstap borte mot Lillestrøm, samtidig som også Charlottenlund sikret seg to poeng, var løpet definitivt kjørt.

– Det er ikke så moro å være BHK-er i dag, det er klart, men samtidig kan vi legge denne sesongen bak oss og starte på noe nytt og mer spennende. For Bodø hører til i norsk topphåndball, det er det ingen tvil om, sier Rikard Olsson.

Tre vanskelige år
Han har vært med i klubben det siste tiåret og kjenner den fra innsiden. Han husker jubelen i 2011, da et par tusen tilskuere så klubben rykke ubeseiret opp til Eliteserien.

Han forteller også om tre vanskelige år for klubben. Om kostnader som ble for høye og inntekter som ble for små. Nedrykket fra Eliteserien etter 2018-19 sesongen ble etterfulgt av en solid økonomisk snuoperasjon, ikke minst i forhold til spillerlønninger.

– Vi klarte å snu fra minus til pluss i 2019 og er veldig godt fornøyd med det. Men samtidig gikk det selvsagt ut over den sportslige kvaliteten. I år har vi spilt med et mannskap som kommer til å gjøre det veldig godt i neste års LERØY-serie, for å si det litt tabloid. Og de fleste av spillerne blir med videre. Det er mange som sier at de ikke har lyst til å gi seg i Bodø med to nedrykk som fasit, sier Rikard Olsson.

Kongepokalen i 2015
Bodø er ett av flere eksempler på hvor fort det kan snu i håndballen. Så sent som i sesongen 2014/15 tok de sølv i eliteserien og andreplass i sluttspillet, samt sølv i NM etter ettmålstap for ØIF Arendal.

I desember 2015 kunne de heve Kongepokalen etter seier 23-21 over FyllingenBergen. Nå merker Olsson at de siste årene også har tæret på interessen rundt klubben, selv om Bodø fortsatt er en håndballby.

Interessen varer ikke evig
– Vi har ikke klart å levere verken sportslig eller administrativt, og da faller interessen. Den må jobbes med hele tiden, på og utenfor banen. Men vi har tru på at det kan snu. Rekrutteringen er kanskje bedre enn noen gang, nå må vi få på plass en trener som kan være med på å utvikle både laget og klubben.

I første omgang for å bygge et godt 1. divisjonslag, men deretter er målet et comeback i REMA1000-ligaen, sier daglig leder Rikard Olsson i Bodø HK.