Fotomontasje/Skjermdump Direktesport.no

Blir det rekkefølge endring i topp tre lagene i 1.divisjon?

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
8. desember 2021

08.desember

Levanger – Fjellhammer i Trønderhallen kl 17:30

Ni kamper og åtte poeng mot ni kamper og fire poeng. Den ene på trygg plass og den andre litt mer utsatt. Der har du bakteppet for onsdagens kamp i Trønderhallen.

Ser en på Levanger sine tre siste kamper er det seier – tap -tap. Med borte seier over Ålgård som det ferskeste resultatet. Fjellhammer har slitt litt mer med sine tre seneste motstandere, og de har ikke tatt poeng siden seieren over Randesund tidlig i oktober.

Men det er tett i 1.divisjon, og det skal bare en seier eller to til så er Fjellhammer oppe på trygg plass. Tar de seieren onsdag kveld?  Det er to måter å finne ut av det på; kjøp billett i hjemmelagets systemer og se kampen live i Trønderhallen eller se kampen (via abonnement) på Direktesport.no

Grane Arendal – Ålgård i Granehallen kl 18:00

Hjemmelaget har en kamp mindre spilt enn kveldens gjester i Granehallen, og i tillegg to poeng mindre på bok. Og der Grane Arendal ligger i bunnen av tabellen ligger Ålgård så vidt det er over den nederste heltrukne streken (altså på trygg 1.divisjons grunn).

Grane Arendal har ikke tatt poeng siden de slo Reistad helt i starten av sesongen mens Ålgård tok sitt foreløpig siste poeng i uavgjordt oppgjøret mot Reistad.

For et godt år siden møttes de samme lagene til «det samme» oppgjøret og den gang vant Grane Arendal med klar margin. Hvordan går det denne gang? Kjøp billett i hjemmelagets systemer og se kampen live,  eller se kampen (via abonnement) på Direktesport.no

Volda – Reistad i Volda Campus Sparebanken 1 Arena kl 18:30

Volda henger med i kampen om direkte opprykk. Sammen med Gjerpen har de fremdeles ikke tapt en serie kamp denne sesongen. Sunnmørslaget har siden opprykket fra 2.divisjon etter 17/18 sesongen holdt seg inne blandt Topp 4 hvert år.

De forrige tre kampene i årets serie vant de med hhv 6, 3 og 12 mål. Totalt har Volda sanket 15 poeng på de ni kampene som er spilt til nå.

Onsdagens motstander, Reistad, ligger et stykke lenger ned på tabellen, men likevel på trygg grunn. Laget fra Lier står med fem poeng på sine tre siste oppgjør, og 10 pluss mål.

Sist lagene møttes var det Volda som tok poengene med seg, går det den veien onsdags kvelden og? Det finner du ut ved å se kampen live i hallen (billetten kjøper du i Volda sine systemer) eller så finner du kampen på Direktesport.no (her må du ha abonnement).

Gjerpen HK Skien – Haslum Bærum i Skienshallen kl 19:00

Rundens topp-kamp finner du i Skienshallen. Serieleder Gjerpen tar imot tabelltreer Haslum. Det skiller tre poeng på de to lagene når de nå møtes onsdag kveld.

Gjerpen er laget som både har scoret mest og sluppet inn færrest mål til nå i sesongen. Det eneste laget som har greid å ta poeng fra Skienslaget er Volda (de spilte uavgjordt tidligere i høst). Og det er det eneste poenget Gjerpen har avgitt på sine ni kamper. Sist de spilte kamp var det Randesund som ble slått med solide 12 mål.

Haslum er ikke så langt unna opprykksmuligheten. På de tre siste kampene har det blitt full uttelling og de ligger som sagt tre poeng bak Gjerpen og ett poeng bak Volda. Tre poeng bak seg har de Norstrand på 11 poeng.

Selv om du kan se kampen på Direktesport.no (krever abonnement) så anbefaler vi sterkt å se dette oppgjøret live. For her kan det fort bli kamp med stor K.

PS: Billettene finner du hos hjemmelaget.