Blir det gjentakelse på NM-kampen når Byåsen møter Rælingen? – Norsk Topphåndball

Blir det gjentakelse på NM-kampen når Byåsen møter Rælingen?

I morgen søndag spilles det REMA 1000-ligaen kamp i Kolstad Arena.
Avkast klokken 16.00

BYÅSEN – RÆLINGEN  —  Direktesport

Etter ni kamper står Byåsen med 4 seire og 5 tap og ligger på sjuendeplass.
Rælingen står med 1 seier og 7 tap på sine åtte førstekamper, og ligger på 12. plass under streken.

Møtte hverandre i NM

Lagene spilte også mot hverandre i åttendelsfinale i NM 14. oktober.  Det var første kamp for Byåsen etter at Julie Bøe Jacobsen ble skadet og det ble et følelsesladet oppgjør hvor Trondheimsklubben mobiliserte godt og vant med 12 mål, 32-20.

Teodora Tomac tok mye ansvar i den omgangen hun spilte, før hun måtte ut med skade.  Hun scoret 8 ganger og ble kåret til banens beste spiller.

For Rælingen ble Marte Juuhl Svensson BB og toppscorer med 4 mål.

27.09     Molde – Rælingen 31-20

Byåsen imponerte stort med borteseire over både Molde og Aker og har greid på kort tid å få trygghet i den gjengen som må stå i det etter skadene på Julie Bøe Jacobsen og Anna Bjørke Kallestad.  De har også det mentale overtaket etter storseieren i NM-kampen i oktober.

Rælingen har på sine fem siste kamper møtt fire av topplagene.  Det er ikke i de kampene de skal ta poengene som behøvs for å sikre plassen i REMA 1000-ligaen.  Kampen i Trondheim søndag blir derfor svært viktig for Rælingen.  Her har de mulighet til å hente bonuspoeng om de har en god dag.

Viktig kamp for begge lag

Ut fra tidligere sesongers prestasjoner er det kanskje lett å tenke at dette må bli hjemmeseier.  Men etter fjorårets bronsemedalje mistet Byåsen 6 spillere før seriestart og har altså mistet både playmakeren og høyrebacken ut med korsbåndskade.  Både Bøe Jacobsen og Bjørke Kallestad har stått tilnærmet 2×30 minutter. Så det er store sko å fylle for erstatterne.  Heldigvis har Byåsen Teodora Tomac til å styre alle ungjentene.

Rælingen jobber godt og tar nye steg kamp for kamp etter opprykket fra 1. divisjon.  Nå har de hatt en periode med å møte topplag, det er aldri noe problem å møte til kamp som underdogs hvor ingen forventer noe av deg.  Skal de ta nok poeng til å holde plassen må de være på topp i de kampene hvor det er mulighet for poeng.  I så måte blir kampen i Kolstad Arena en fin test på hvordan årets Rælingen-mannskap fremstår når det virkelig gjelder.