Foto:Petr David Josek/AP/ NTB/NHF

Bjarte Myrhol legger opp etter OL

Tekst: Lars Kvam/Norges Håndballforbund
6. april 2021

Håndballguttas landslagskaptein Bjarte Myrhol har bestemt seg for å sette sluttstrek for karrieren.

38-åringen har i en årrekke vært blant verdens beste linjespillere, og han har vært ubestridt kaptein og samlingspunkt for både klubb og landslag – sesong etter sesong. Med Håndballgutta har han hittil fått med seg to VM-sølv, mens han måtte stå over med skade da det ble EM-bronse i 2020.

Skader er nettopp hovedgrunnen til at inneværende sesong blir Bjarte Myrhols siste på håndballbanen, selv om han opprinnelig har kontrakt med Skjern Håndbold fram til sommeren 2022.

– Det har vært en veldig lang og grundig prosess. Jeg har vurdert alle scenarioer – både for og imot. I en lengre periode skrev jeg dagbok. Den var dessverre ikke god lesning med hensyn til smerter, søvn og medisin. Håndballen har betydd alt for meg, men jeg er nødt til å ta bedre vare på min kropp enn det jeg gjør akkurat nå. Dagboka ble tungen på vektskålen, sier Myrhol.

– Det går dessverre ikke en dag uten smerter, og jeg har i en lengre periode sovet dårlig. Å spille håndball på topplan med smerter går greit i en kort periode, men når det strekker seg over så lang tid blir det både demotiverende og vanskelig – fysisk så vel som mentalt. I den forbindelse vil jeg gjerne rette en kjempestor takk til det medisinske støtteapparatet som har hjulpet meg. De har jobbet utrolig profesjonelt og gjort alt for å få meg tilbake, sier Myrhol.

Avgjørelsen om å legge opp etter OL, ble tatt i starten av mars.

– De første tankene om karrierestopp kom da jeg i fjor høst ble skadet i skulderen, og i etterkant måtte gjennom operasjon og tøff gjenopptrening. Jeg hadde trent enormt godt fram mot denne sesongen, så det føltes urettferdig å bli satt ut av spill på den måten. Etter mange overveielser og samtaler med min kone, tok vi i starten av mars avgjørelsen om karrierestopp, sier kapteinen.

– Mitt drømmescenario er å avslutte med pokaler med Skjern og OL-gull med Norge – forhåpentlig med masse tilskuere på tribunen. Men uansett hvordan det går, vil jeg tenke tilbake på årene i Skjern Håndbold som noen av de mest fantastiske i mitt lange håndballiv, sier Myrhol, og legger til:

– Jeg kan også se tilbake på det som nesten blir 20 eventyrlige år i landslagstrøya. Det blir så klart vemodig å avslutte karrieren, men jeg velger å fokusere på alle de flotte øyeblikkene jeg har fått være med på. Jeg er mer glad for det jeg har opplevd, enn jeg er redd for det jeg kommer til å miste.

– Det har vært en veldig glede å ha med Bjarte i landslaget. Han er bunnsolid både som spiller, menneske og kaptein, og har gjennom det styrt skuta vår, år etter år. Han har vært en av verdens beste linjespillere i en årrekke, og selv om han har vært litt skadeutsatt og gjennom det fått noen kjepper i hjulene i det siste, så håper vi at han kommer seg over kneika til OL. Uansett har jeg selvsagt full respekt for avgjørelsen han har tatt, sier Håndballguttas landslagssjef Christian Berge.


Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png