Betina gnistret da det gjaldt som aller mest: – Jeg sa hun måtte steppe opp

Tekst: Gro Synstad/Storhamar Håndball ELite
Foto: Stian Bye Høgsveen

14. november 2021

(Storhamar – Gloria Buzau 31-27) Tidligere i høst sa Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen laget trengte råskapen til Betina Rigelhuth (34). Da den trengtes som mest, dro Betina sin beste kamp på to og et halvt år opp av ermet.

Før årets sesong var Rigelhuth på sidelinjen i over to år etter korsbåndsskade og graviditet. I midten av oktober uttalte Kenneth Gabrielsen til Storhamars hjemmeside at laget trenger råskapen hennes nå.

Med Cassandra Tollbring ute med langtidsskade – og etter at Guro Nestaker tegnet seg på skadelisten forrige uke, fikk Rigelhuth tillit fra start mot Gloria Buzau. Og endelig viste 34-åringen frem hva som bor i henne.

– Du spiller din beste kamp da det gjaldt som mest?

– Ja, det var mye som var bra. Det var litt bedre timing. Tidligere har jeg som regel blitt byttet inn, og da har jeg ikke helt funnet flyten, sier Betina, som med unntak av en tominutter var på banen hele matchen.

Hvordan føler du deg nå?

– Det føles som at jeg har spilt 60 minutter, det gjør det, smiler hun.

Gabrielsen var fornøyd med det bakspilleren viste i den første av to kvalifiseringskamper for gruppespillet i Europa League.

– Betina har det som skal til i disse kampene her. Vi hadde en liten prat etter trening i går. Jeg sa at hun må stole på seg selv, og at hun skal vise at hun har vært med på dette tidligere. Du har rutine, du har alt, du har trent godt – og nå må du bare steppe opp. Og det gjorde hun, sier Kenneth Gabrielsen.

Anniken Obaidli er meget imponert over Betina Rigelhuths prestasjon mot Gloria Buzau.

– Jeg synes det er helt fantastisk! Jeg har venta på det. Jeg synes Betina spilte en veldig god kamp mot Vipers også, hvo hun kom inn og tok ansvar og viste hva hun er god for, sier Anniken, som var tilbake etter ankelskade og var særdeles viktig i ankomstfasten.

– Artig å møte noen som spiller helt annerledes håndball. De gangene vi klarer å sette tempoet synes jeg vi får til ganske mye bra. Vi kan ikke kjøre med like høyt tempo hele tiden, men jeg synes vi gjennomfører kampen kjempebra, sier Anniken Obaidli.

I slutten av førsteomgang ledet Storhamar med fem mål, som skrumpet inn til ett ved pause.

– At vi blir litt litt flate i forsvar, og vi treffer ikke helt fremover heller. Men mot slutten av kampen synes jeg vi er gode. Vi fikk satt forsvaret bra og hadde noen gode redninger. De blir løpende mye etter, og da får vi noen gratismål. Også synes jeg vi jobber mye bedre sammen i forsvar. Vi kommuniserer mye bedre og står tettere. Og Sofie kommer inn og har noen gode redninger, sier Obaidli.

TILBAKE: Anniken Obaidli så ikke ut til å være hemmet av ankelskaden hun har slitt med siste uken.

Hun mener fire mål på bortebane i Romania neste søndag er er noe snaut.

– Altså vi kan ikke dra ned dit og tro vi har vunnet kampen. Det er godt å ha fire mål, men vi skulle gjerne hatt noen flere, sier Anniken.

– Hva blir det viktig å ha fokus på nå i uka som kommer?

– Nå har vi en kamp mot Flint på onsdag, så nå må vi ha litt fokus på den. Jeg tror det blir viktig for oss bare å fortsette å spille mye sammen, og kjøre på det vi er vant med og ha en god treningsuke, sier Obaidli, som spilte til krampa tok henne i sluttminuttene. Emilie Hovden trådte til, og Anniken var kjapt på beina igjen.

– Jeg teipet ankelen ordentlig godt ,men slet med en krampe i leggen. Det er sikkert fordi det er lenge siden jeg hadde spilt kamp, så krampa tok meg litt, men det er sånn som kan skje når som helst. Men jeg føler meg i fin form, og det var godt å spille igjen, sier Anniken Obaidli.