Bergerud og GOG klare for «Final 4» – Norsk Topphåndball

Bergerud og GOG klare for «Final 4»

Onsdagens kvartfinaleoppgjør i Santander Cup mellom Torbjørn Bergeruds GOG og Eivind Tangens Skjern gikk av stabelen. Oppgjøret ble en jevn affære, og det skulle en dansk gullgutt til for å avgjøre det hele.

Lagene har gjort sine saker bra så langt i den danske ligaen. GOG er sett på som Aalborgs største utfordrer i både cup- og sluttspillet. Etter fem kamper står de med ti poeng, og en andreplass.

Skjern har spilt en kamp mer enn GOG, men står med åtte poeng på seks kamper.

Hjemmelaget startet best

Norges landslagsmålvakt Torbjørn Bergerud kom til GOG fra tyske Flensburg-Handewitt før sesongen. Bergerud slet med spilletid på slutten av Flensburg-karrieren, og vil finne tilbake til toppnivået i GOG.

Nordmannen åpnet oppgjøret med tre raske redninger på rad, noe som førte til at GOG ledet 6-2 da det var gått ti minutter av kampen.

I Skjern målet begynte Christoffer Bonde å redde baller. Selv Jerry Tollbring og Morten Olsen bommet fra seksmeteren, og da var det plutselig kamp igjen. 7-6 til GOG.

De påfølgende minuttene valgte Skjern å kjøre sju mot seks i angrepspillet. Tekniske feil og bom ble fatalt, da Mathias Gidsel utnyttet dette. Etter tjueto minutter var stillingen blitt til 13-9.

Lagene holdte stand de gjenværende minuttene av omgangen, og sa pausesignalet lød ledet hjemmelaget GOG 17-14.

Gidsel og Mikkelsen show

Da lagene entret parketten i andre omgang, stod både Mathias Gidsel (GOG) og Lasse Mikkelsen (Skjern) med seks mål hver. Gidsel forsvinner til Tyskland etter sesongen, mens rutinerte Lasse Mikkelsen kom tilbake til Danmark etter et tysklandsopphold.

Bergerud åpnet igjen sterkt, med to redninger for hjemmelaget. Men til tross for dette, klarte ikke GOG å riste av seg gjestene. Det var noe som skulle skape trøbbel Gidsel & co utover i omgangen.

Etter 12 minutter var stillingen 22-18 til GOG, men etter det begynte det å bikke nedover for hjemmelaget.

Dramatikk

Plutselig var Skjern bare bak med ett mål, 23-22 etter en svak GOG periode. Da stillingen stod 25-24, brant sveriges landslagskant Jerry Tollbring et straffekast. I motsatt ende av banen utlignet 19-årige Tobias Mygind til 25-25.

Men Skjern ble avbløst før Mygind satte ballen i mål, til Skjern-trener Kasper Søndegaard store frustrasjon. Målet ble dermed ikke godkjent, og da gikk luften ut av Skjern-ballongen.

25-24 ble til 27-24, og GOG kontrollerte kampen til seier.

Dermed er laget til Nicolej Krickau klare for cupens final4, som går av stabelen i Mars 2022.

(!) Eivind Tangen noterte seg for èn scoring for Skjern, mens keeper Robin Haug er langtidsskadet.

MÅLSCORERE

Skjern Håndbold : Lasse Mikkelsen 9, Rene Rasmussen 6, Senjamin Buric 4, Emil Bergholt 3, Tobias Mygind 3, Jesper Konradsson 2, Eivind Tangen 1.

GOG : Mathias Gidsel 9, Jerry Tollbring 7, Simon Pytlick 5, Oscar Bergendahl 4, Emil Madsen 2, Lukas Jørgensen 1, Emil Lærke 1.