FOTO: Flensburg-Handewitt hjemmeside

Bergerud ferdig i Flensburg etter sesongen – ryktes til storklubb

Av: E. Fossnes/NTH
13. oktober 2020

Norges Landslagsmålvakt Torbjørn Bergerud (26) har bestemt seg for å skifte beite etter årets sesong. Drammen-spilleren har i samråd med Flensburg-Handewitt sitt trenerteam bestemt seg for å gi seg i den tyske storheten etter sesongen.

Det er klubbens egen hjemmeside som delte nyheten med håndballverdenen. Bergerud hadde følgende å si om kunngjøringen.

Jeg er veldig takknemmelig for den flotte tiden i SG. Jeg har utviklet meg personlig, og fysisk her.

-Jeg ville ikke ha vært foruten de tre årene her, og jeg vil gi 100 prosent for klubben ut sesongen slik at jeg forhåpentligvis kan vinne en tittel til med dette flotte laget, fortalte den norske målvakten til klubbens hjemmeside.

Semifinale-helten fra EM i 2017 har hatt en vekslende sesong i Tyskland. Bergerud har blitt sittende mer og mer på benken. Benjamin Buric har blitt sett på som et naturlig førstevalg. Han har vært målvakts partner med Bergerud siden 2018.

– Bergerud og Buric har alltid vært mitt drømme-keeperteam. Torbjørn er en stor målvakt og har definitivt kvaliteten til å bli blant de beste i verden, uttalte trener Maik Machulla til klubbens hjemmeside.

Paris neste stopp?

Den tidligere Drammen- og Tvis-Holsterbro spilleren er en ettertraktet mann i håndball-europa. Mange anser Bergerud som en topp målvakt, som sitter på et uforløst potensiale. Et potensiale det ryktes om at franske Paris Saint-Germain vil benytte seg av.

Franskmennene har startet på verst mulig vis i Champions League, med to tap på to kamper.

Det stjernespekkede laget med blant annet Nikola Karabatic og Mikkel Hansen, skal være på utkikk etter en partner til Frankrikes landslagsmålvakt, Vincent Gerard.

STJERNEDUO: Mikkel Hansen og Nikola Karabatic kan bli Bergeruds nye lagkamerater. FOTO: PSG Handball