Bent Dahl: – Storhamar kan lage trøbbel for mange lag i Europa

Tekst: Gro Synstad

7. januar 2022

– Et typisk hjemmelag, sier Bent Dahl om Magura Cisnadie som Storhamar spiller mot lørdag. Dahl er trener for Râmnicu Vâlcea og assistenttrener for Romanias landslag.

– Magura er et typisk godt hjemmelag. De spiller en håndball med høyt tempo. De slo Debrecen enkelt hjemme i Europa League-kvalifiseringen, og det uten en del skada spillere. Så kvaliteten i troppen er god. I de to kampene mot Debrecen spilte Magura uten begge sine beste høyre bakspillere. De mobiliserer og har god moral, sier Bent Dahl.

Storhamar møtte rumenske Gloria Buzau i sin kvalifisering til Europa League. I den rumenske serien ligger Magura Cisnadie på femteplass – og Gloria Buzau på plassen bak. Bent Dahl sier de to lagene er svært ulike.

TOPPLAG: Bent Dahl og Râmnicu Vâlcea er på tredjeplass i den rumenske serien.

– De er totalt forskjellige. Magura slo Buzau med fire mål i serien (27-23). Spillemessig er Magura et helt annet lag enn Buzau. Treneren til Magura får max ut av laget sitt. De er flinke til å mobilisere uansett hvilken type spillere de har, sier Bent Dahl.

Laget hans, Râmnicu Vâlcea , ligger på tredjeplass, to poeng bak serieleder Rapid Bucuresti. CSM Bucuresti ligger på andreplass med samme poengsum som Valcea, men bedre målforskjell.

I ROMANIA: Andrea L. Gabrielsen (t.v) og Guro Nestaker på trening fredag morgen i Romania.

Bent Dahl bor ca. en time unna hallen Storhamar skal spille kamp lørdag og vurderer å reise og se matchen.

Det skal bli spennende å se Storhamar nå etter jul. Hvis vi setter Magura og Storhamar opp mot hverandre, tror jeg de får det tøffere i Romania enn på hjemmebane. Men er de skarpe nok borte, kan de ta dem. Jeanett (Kristiansen) er tilbake. Hun trenger riktignok matchtid, men hun er en klar forsterkning, sier Dahl.

– Nå er ikke Anniken (Obaidli) med, og hun er en fartsspiller. Men er Storhamar seg sjøl og spiller sin håndball, kan de lage trøbbel for mange lag i Europa. Jeg blir ikke overrasket om de vinner, og det blir spennende å se. Vår kamp mot Viborg ble utsatt, så jeg tror jeg tar meg en tur og ser kampen ringside, sier Bent Dahl.