Foto: Kai Spurkland

Benedikte J. Lunde (Nordstrand): – Det er gøy å få tillit, men samtidig savner jeg å spille med Kathrine

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
13. januar 2022

Endelig er tiden inne for Benedikte Jørgensen Lunde.  I flere sesonger har hun ventet tålmodig og stått i skyggen av Kathrine Sæthre, som har hatt posisjonen som førstemålvakt i Nordstrand.  Nå som Kathrine er borte, må Benedikte steppe opp og ta mer ansvar enn tidligere. 

– Jeg har lært mye av Kathrine Sæthre, og det setter jeg stor pris på, forteller Benedikte Jørgensen Lunde (24).  – Det har vært noen fine sesonger sammen med henne, vi var et godt team.  Men det er også artig å få mulighet nå til å få spilletid, det har mye å si for utviklingen min som målvakt.  Det er gøy, men samtidig savner jeg å spille med Kathrine.

– Det er trygt å sitte på benken sammenliknet med å måtte starte kamper, innrømmer Benedikte.  – Det har vært en overgang og jeg har svingt i prestasjoner.  Målet for meg å bli en mer stabil målvakt og føle at dette er min plass og at det er her jeg skal stå.  Det tror jeg vil hjelpe på prestasjonen også. 

Foto: Kai Spurkland


Trives du med at det stilles forventninger til deg?

– Både og.  Det er gøy å få den tilliten, men samtidig kan nervøsiteten ta litt over til tider.  Men jeg vil jo mye heller stå på banen enn å sitte på benken.  Det er morsomt å føle på at jeg bidrar mer nå. 

– Jeg føler jeg har utviklet meg mye fra oppkjøringskampene i august og frem til nå.  Jeg begynner å føle at det blir mer og mer min plass, men jeg jobber fortsatt med ikke å bli like nervøs hver gang vi skal spille kamp.  Jeg har et mye større press og man må forberede seg mer til kamper, både mentalt og med video.  Men jeg trives med den rollen, absolutt, smiler hun.

Foto: Kai Spurkland


Nordstrand har gjort en sterk høstsesong og er nummer 4 i 1. divisjon på en relativt trygg kvalikplass.  Laget viste god form inn mot jul og vant de 3 siste kampene før seriepausen.  Sterke borteseire over Levanger og Charlottenlund samt hjemmeseier mot Grane Arendal var imponerende. 

– Vi er veldig fornøyde med den plasseringen vi har nå.  Vi har overrasket, vi var ikke spådd til å ligge så høyt denne sesongen.  Men jeg synes laget har prestert bra. Selv om vi har slitt med mye sykdom dette halvåret har vi klart å vinne flere kamper enn vi gjorde i fjor. Og har dratt de slitekampene i land, i fjor tapte vi gjerne de kampene med et par mål. 


I år som i fjor er Nordstrand sylskarpe på bortebane og har tatt flest seire utenfor Oslo.

– Hvorfor vi er så sterke på bortebane? – Ja, det er et godt spørsmål, humrer Benedikte.  – Når vi spiller borte er vi sammen fra morgen til kveld, kanskje det har noe å si. 


Hva vil du trekke frem som høydepunkter fra høstens kamper?

– Det var gøy å vinne over Haslum, sier hun ivrig.  – Der er jeg fornøyd med min egen prestasjon samtidig som vi spilte som et lag.  Det var en morsom kamp. 

– Den siste kampen mot Charlottenlund var også artig, selv om ikke det var jeg som dro den seieren i land, men hele laget som spilte i sammen.  Det var en skikkelig gøyal lagseier.

Foto: Kai Spurkland


Du stod godt mot Grane også?

– Ja, smiler Benedikte, – det var også en morsom kamp for min del med mange redninger, der spilte vi også som et lag og jeg traff på flere av langpasningene så vi kunne kontre mye.  Det var moro å få det på plass og vinne 32-25.


Dette er femte sesong i Nordstrand for Benedikte Jørgensen Lunde og hun var med på opprykket fra 2. divisjon for to sesonger siden.  Dette er andre sesong i 1. divisjon og laget ligger altså på kvalikplass for opprykk.

Fremover?

– Det hadde vært gøy å spille kvalik.  Det er absolutt noe vi ønsker skal skje, så vi må bare jobbe på videre og satse på at vi får begynne å trene igjen, for det savner vi.  Vi spiller ikke håndball for å kunne løpe i sammen ute.  Det at vi ikke får trene i hall sammen ødelegger idrettsgleden, vi ønsker jo å spille håndball.  Det er trist at serien ikke går som vanlig og jeg håper ikke det skal bli sånn videre enda en sesong, sier Nordstrands førstemålvakt avslutningsvis.