Foto: John Vint

Beachlandslagsspiller Marielle Martinsen har tatt et tøft valg

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
27. mars 2020

Marielle Martinsen (25) har etter 6 sesonger i Njård/Aker tatt beslutningen om at årets sesong er den siste i Aker Topphåndball.  I hvert fall på en stund.  Fra neste sesong blir hun lagvenninne med Line Ellertsen og June Bøttger i Aarhus United i Danmark.

– Det å velge å forlate Aker var definitiv ingen rask avgjørelse, innrømmer hun.  – Jeg har vært i Njård og Aker lenge og spilt med de samme jentene – klubben betyr så ekstremt mye for meg. Vi har et godt miljø og jeg føler meg trygg i min rolle – derfor var også dette et veldig vanskelig valg.

– Samtidig føler jeg at det er riktig for min utvikling å gå videre. Bortsett fra Aker, så er det ingenting som holder meg igjen her akkurat nå, så det er nå jeg har muligheten, sier hun.

Foto: S.H. Photography / Stian Bye Høgsveen


Fikk en god følelse

– Jeg fikk en veldig god følelse da jeg snakket med Heine Eriksen, treneren til Aarhus, på telefon i februar.  Det har alltid vært viktig for meg å ha en trener som har troen på meg, noe jeg har opplevd med Henrik Wilhelmsen og Vigdis Holmeset i Aker. I tillegg har jeg hørt at det er et veldig godt miljø i laget og at byen er veldig fin. Så jeg håper det blir bra.


Frem til nå har Marielle Martinsen jobbet i 100% stilling i tillegg til å satse håndball. Det gjør at hun har hatt mindre mulighet til egentreninger.  Nå håper hun at en annerledes hverdag med fullt fokus på håndball kan bidra til at hun tar enda noen steg som håndballspiller. 

– Det å spille i den danske ligaen er et steg opp.  Jeg vet at det er et mye større tempo der og jeg må være tålmodig og kan ikke forvente at alt skal gå på skinner med en gang.  Men i Danmark vil jeg få litt mer tid til trening og jeg håper å kunne spille meg inn i laget fort.


Marielle Martinsen har i mange år også spilt beachhåndball om sommeren.  Hun har vært på samlinger siden 2013 og spilte sitt første mesterskap i 2017 hvor det ble gull i EM.  Hun har også sølvmedalje fra VM i 2018.  Hun forteller at å spille beachhåndball betyr veldig mye for henne.  Og at det gir god trening både for spenst, kondisjon og koordinasjon.

Marielle Martinsen. Foto: Svein André Svendsen


– Jeg synes beachhåndball er veldig gøy og er en stor motivasjon for meg. Det er litt annerledes enn vanlig håndball, blant annet ved at det er mye mer show med piruettene og flyverne. Samtidig er det god trening. Vi er en veldig fin gjeng, det er nesten som en familie på tur.


At Marielle Martinsen har gjort en god sesong for Aker Topphåndball er også blitt lagt merke til av landslagsledelsen.  Hun ble tatt ut på Rekruttlandslaget som hadde fellessamling med LK00 og LK02 på Olympiatoppen i februar. Det var hennes første landslagssamling siden hun var juniorspiller. 

– Det var veldig gøy å bli tatt ut på samling, det var en ekstra motivasjon å vite at man blir lagt merke til, innrømmer hun.

– Det var en god erfaring å spille med andre enn de man spiller med i klubblag, det har jeg ikke gjort de siste årene. På klubblag kjenner man jo hverandres bevegelser veldig godt. I tillegg var det fint å få tips fra andre trenere som man kan ta med seg inn i eget lag. Vi var ikke så veldig mange på denne samlingen, så det var lett å komme inn i gjengen. Så jeg synes det var en veldig god opplevelse.


Gøy å være Akerspiller

– Årets sesong i Aker har gått over all forventning og det har vært utrolig gøy å være en Akerspiller. Jeg er veldig stolt over jentene og laget og hvor vi har plassert oss på tabellen.

– At vi skulle ta 4 poeng både mot Molde og Fredrikstad hadde vi ikke tenkt på en gang.  Vi visste det var mulig å ta poeng mot mange av lagene, men at det ville bli vanskelig. Vi har selvfølgelig tapt noen kamper som vi ikke trodde vi skulle tape, det har gått litt opp og ned og vi har vel blitt kjent for å være det ustabile laget.  Alt i at er vi veldig godt fornøyd med sesongen, og jeg tror vi overrasket mange, avslutter Marielle Martinsen, som neste sesong spiller i Aarhus United.