Chris Inglingstad ble Norges toppscorer i siste EM-kamp. Foto: Axel Heimken/kolektiff/NHF

Beachgutta med sjetteplass

Til tross for mye godt spill, ble det en trist sorti for beachgutta i EM etter tap for Portugal søndag.

Som det så ofte gjør, startet det jevnt på stranda i Varna i Bulgaria i beachguttas siste EM-kamp.

Lagene fulgte hverandre tett i hele første periode. Med få sekunder igjen var det uavgjort 18-18, og Norge hadde muligheten. Den rotet de dessverre bort, og Portugal fikk ballen. Etter en time out satte Portugal ballen kontant bak Norges målvakt, og tok dermed seieren 19-18 i første periode.

I andre periode var det Portugal som var i føringen, og som fikk alt til å stemme. Norge tapte andre periode med 10 poeng, med sifrene 24-14 til Portugal.

Dermed ender Portugal på femteplass i årets EM, og får den siste plassen som direkte kvalifiserte til neste års VM. Norge ender på sjetteplass.

Det var en noe betuttet trener Anders Holand Pettersen som ringte etter kampslutt:
– Det var ikke noe gøy å spille den dårligste kampen vår som den siste kampen i mesterskapet… Vi hadde lite energi i angrepet, og veldig dårlig uttelling på mål. Jeg syns vi spilte bra bakover, og hadde gode målvakter, men med for dårlig skyting røk også VM-plassen og det er bittert.
Det var en gjeng gutter som var langt nede her i stad, men om ei uke eller to klarer vi kanskje å være fornøyde totalt sett. Vi har tross alt ikke spilt kamper sammen siden mesterskapet i 2019, og var veldig spente på hvordan det kom til å gå i dette EM. Vi har nok totalt sett prestert over det vi kunne forvente, men det er litt vanskelig å se det nå.