Beachgutta klare for kvartfinale – Norsk Topphåndball
Chris Inglingstad scoret 10 poeng mot Ukraina. Foto: Jozo Cabraja/kolektiff/NHF

Beachgutta klare for kvartfinale

I siste kamp i hovedrunden møtte beachgutta Ukraina som så langt var uten poeng. Slik skulle det også forbli.

Ukraina vant første periode, etter at lagene hadde fulgt hverandre tett. Først i sluttminuttene scoret Ukraina tre avgjørende poeng, og tok første stikk i kampen.

I andre periode var det også jevnt mellom lagene fra start, men de siste fem scoringene kom fra Norge, som vant andre periode 27-16.

Kampen måtte derfor avgjøres med shoot out, og der scoret begge lag på sine to første forsøk. Så brente derimot Ukraina sitt tredje og femte forsøk, og dermed var det Norge som vant kampen 2-1 totalt.

Trener Anders Holand Pettersen var godt fornøyd med å ha sikret nok en kvartfinaleplass:
– Ungarn tapte sin kamp nå, og dermed får de femteplassen og vi fjerdeplassen, og vi er klare for kvartfinale! Der møter vi Kroatia, så dette blir helt likt som mesterskapet i 2019.
I kampen mot Ukraina fant vi ikke flyten verken framover eller bakover fra start. Vi spilte ikke direkte dårlig, men vi fikk etpar skuddbom for mye, og rotet det litt til for oss selv. I pausen ble vi enige om å gi alt, og at vi ikke hadde noe å tape i andre omgang. Vi spilte bra i forsvar og følte vi hadde avgjort kampen nesten halvveis i omgangen. I shoot out kan alt skje, og nervene kommer tilbake. Med skuddbom fra Ukraina roet det seg, og vi scoret på alle våre. Det var deilig!

Nå venter altså Kroatia i kvartfinalen for beachgutta. Kroatia er ett av de beste lagene i verden i beachhåndball, og er så langt ubeseiret i dette mesterskapet. Kroatia var motstander i kvartfinalen også i 2019, og da gikk Norge seirende ut.

Trener Anders Holand Pettersen var forsiktig optimist:
– Kroatia er favoritter, og er stort sett å se i finaler. Vi har slått dem før og vet at det er mulig, men det handler om å være klare og få flyt fra start!

Tidspunkt for kampen er ennå ikke avklart, men du kan strømme alle kampene direkte på Viaplay.