Barthold scoret 5 – Aalborg fortsatt på topp – Norsk Topphåndball

Barthold scoret 5 – Aalborg fortsatt på topp

Lørdag ettermiddag møttes KIF Kolding og Aalborg til dyst. Bortelaget Aalborg har levert en solid sesong så langt, og var store favoritter før møtet med Thomas Boilesen og KIF Kolding.

11. plass plasserte Kolding har hatt en humpete sesong. Med svært vekslende resultater har Vetle Rønningen (tidligere Bodø) og Thomas Boilesen (tidligere Drammen) sitt lag havnet på nedre del av tabellen. Lørdagens kamp mot Aalborg ble nok en tøff opplevelse for det unge laget.

Aalborg satte standarden fra start, og ledet 1-6 over hjemmelaget. Kolding klarte aldri å hente igjen den dårlige starten, og lå under med alt fra fem til 10 mål mot de rødkledde danskene i første omgang.

Kampen var på mange måter punktert når lagene gikk til pause. Serielederen ledet 15-24 mot en svakt Kolding lag.

«Vi fik jo hurtig punkeret kampen»

Andre omgang ble dog en mer hyggeligere affære for hjemmelaget. En god Andreas Flodman og Peter Balling sørget for at resulatet ikke ble styggere enn det kunne blitt. Hjemmelaget vant andre omgangen 17-15, men det hjalp lite etter en svak første omgang.

Straffespesialist Buster Juul, og en svært god Sebastian Barthold, sørget for at bortelaget hele tiden ledet med trygge sifre.

Kampen endte tilslutt med 32-39 til Aalborg.

Aalborgs trener, Stefan Madsen, var svært fornøyd etter kampslutt. Han uttalte følgende til Nordjyske Stiftstidende.

«Jeg er rigtig glad for den måde, vi kom ud til kampen på. Det var en meget koncentreret og disciplineret indsats, og vi fik jo hurtig punkeret kampen».

Aalborg surfet inn to nye poeng, og er på førsteplass i den danske ligaen. Dog ligger GOG 1 poeng bak, med èn kamp mindre spilt.

*Thomas Boilesen scorte 3 mål for Kolding, imens Vetle Rønningen satte inn 2 scoringer for samme lag.

*Sebastian Barthold var svært toneangivende, og endte opp med 5 scoringer for serielederen Aalborg.