Barcelona finaleklare – Tidligere Viking-spiller sentral – Norsk Topphåndball

Barcelona finaleklare – Tidligere Viking-spiller sentral

Mandag kveld møttes de to håndballgigantene, Barcelona og Paris Saint Germain i første semifinale i Velux Champions League.

Laget fra Katalonia ble sett på som store favoritter før oppgjøret, ettersom at superstjernen Nikola Karabatic var langtidsskadet.

Årets Champions League Final four skulle egentlig blitt spilt tidligere i år, men på grunn av Covid-19 pandemien, ble en av håndballens største fester utsatt til sent desember.

PSG jaktet sin første seier i turneringen, og åpnet oppgjøret friskest av lagene. Men etter en timeout av Barcelona-coach Xavi Pascual midt i første omgang, seilte det spanske storlaget av gårde. Mye på grunn av en gammel kjenning i norsk håndball.

Danske Kevin Møller har en fortid i den Norske eliteserieklubben Viking, hvor han spilte fra 2010 til 2011.

Møller noterte seg for flere redninger i de gjenværende minuttene av omgangen og Barcelona kunne dermed ta med seg en 18-13 ledelse til pause.

Stortalent leverte til ingen nytte

Starten på andre omgang ble en seanse hvor begge lag byttet på å score. Vincent Gerard i PSG målet startet omgangen friskt, og stoppet Barcelona sine stjernespillere. Dessverre klarte ikke de hvitkledde å utnytte det, og kastet bort ballen ved flere anledninger.

PSG sin venstrekant Dylan Nahi var så og si arbeidsløs i første omgang, men fikk mye mer å jobbe med i andre halvdel av kampen. Stortalentet sørget for at PSG fortsatt var inne i kampen når 45 minutter var spilt. Barcelona var nå bare foran med 3.

Men som så mange ganger før, skrudde de spanske mesterne opp et hakk. Bakover fortsatte Kevin Møller å redde, mens Aron Palmarsson styrte angrepsspillet.

PSG-spillerne klarte ikke å holde følge, og de tekniske feilene kom på rullende bånd. Det ble skjebnesvangert, og det hardt satsende laget må nok en gang se at pokalen glipper.

Barcelona vant kampen tilslutt 37-22, og er klare for finalen i Champions League som spilles i morgen.