Bærum og Volda imponerte i søndagens 1. divisjonsrunde for kvinner – Norsk Topphåndball

Bærum og Volda imponerte i søndagens 1. divisjonsrunde for kvinner

Etter runden 1. divisjon.  Kamper spilt søndag 25. oktober 2020

VOLDA – RANDESUND  24-16  (10-7)

Det var mange på Volda som imponerte i dag.  Gledelig for laget at Ingrid Jamtli Rye spilte igjen.  Hun var viktig i forsvar i sin treer-rolle.  Kun 16 baklengs ble det og da lå alt til rette for hjemmeseier.  Etter at det stot uavgjort 6-6 etter 20 minutter i første omgang, koblet Volda grepet om kampen og gikk til 17-9 etter fjorten minutter i andre omgang.  På stillingen 20-16 var Randesund på vei inn i kampen igjen, men med ytterligere fire scoringer av hjemmelaget de siste minuttene, så endte kampen med Volda-seier 24-16.  Fride Heggdal Stølen er robust og god både på linja og som fremskutt spiller i forsvar.  Andre Jenset tar viktig ansvar på venstreback.  Ingeborg Furunes var også tilbake i lagoppstillingen i dag så nå nærmer Volda seg å ha full tropp tilgjengelig i kampene fremover.

Mestscorende for Volda:  Kine Kvalsund 6, Fride Heggdal Stølen 5, Sara Dögg Hjaltadottir 4, Andrea Jenset 3.

Randesund:  Camilla Hennig-Olsen 4, Helene Mortensdatter Isachsen 4, Hanne Andve 3.

BB:  Kine Kvalsund (Volda) og Elisabeth Benestad Rosenvold (Randesund).

Kine Kvalsund (Volda): – Kampen starta med høgt tempo begge veia, som forventa. Tydelig revansjesugent og tent voldalag. Vi får tre spelara tilbake fra skade, og det betyr mykje. Vi låg foran heile kampen og gjekk til pause med 3 måls ledelse. Så rykka vi tidlig fra i andre omgang, men så mista vi litt konsentrasjonen og får noken mål i mot. Deretter klare vi å kontrollere kampen greit inn til seier.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

LEVANGER – BÆRUM  18-35  (6-17)

For en kamp av Bærum Topphåndball!  Bortelaget er stinn av selvtillit etter en fantastisk åpning på sesongen – og er som eneste lag ubeseiret i 1. divisjon.  Laget tok kommandoen fra start og ledet 10-3 da tjue minutter var spilt.  Til pause var ledelsen på elleve mål og kampen var for lengst avgjort.  Bærum fortsatte å score mye også i andre omgang, samtidig som de holdt tett bakover.  Det endte med en imponerende 17-målsseier over Levanger, som har spilt godt i de andre oppgjørene i sin comebacksesong i 1. divisjon.

Mestscorende for Levanger:  Runa Heimsjø Sand 3, Arja Sørli Døsvik 3, Åsa Grønning Almberg 3.

Bærum:  Thea Karlshaugen Pettersen 10, Vilde Evensen 5, Majra Mitrovic 5, Elsa Maria Åsberg 3, Cornelia Lyngby 3.

BB: Mia Kristin Horgøien (Levanger) og Thea Karlshaugen Pettersen (Bærum)

Hva skriver Bærum Topphåndball etter kampen – det kan du lese her.