Bækkelaget ute av European Cup med minst mulig margin – Norsk Topphåndball
Trym Korperud Johnsen ble Bækkelagets toppscorer Foto: Beate Oma Dahle/NHF

Bækkelaget ute av European Cup med minst mulig margin

Etter en nervepirrende kamp, røk Bækkelaget ut av European Cup med minst mulig margin.

Søndag var det klart for returoppgjør mellom Bækkelaget og Handball Esch. Lagene kjempet om videre spill i European Cup og etter uavgjort i det første oppgjøret betydde seier i denne kampen avansement.

Det ble en målfattig, men dramatisk start i Nordstrand Arena. Da Peter Dahl Christensen satte kampens første ball mellom stengene etter nesten fire minutter spilt, fikk Martin Petiot direkte rødt kort for taklingen på nordmannen.

Bækkelaget var best den første delen av kampen. Da elleve minutter var spilt var det norske laget i føringen på stillingen 6-3 og treneren til Esch så seg nødt til å bruke timeout-kortet. Den korte pausen utnyttet treneren godt for det var laget fra luxemburg som satte de neste tre ballene i mål.

Da omgangen var halvspilt viste tavla 7-7. Lagene fulgte hverandre siste delen av omgangen og da spillerne gikk i garderoben var Bækkelaget i ledelsen på stillingen 13-12.

Esch var offensive i forsvarsspillet sitt i andreomgang og Bækkelaget slet med å komme til. Etter to minutter hadde laget fra Luxemburg gått opp i ledelsen etter å ha satt omgangens to første baller mellom stengene. Et halvt minutt senere fant Fredrik Syversen veien gjennom forsvaret og satte ballen forbi keeperen. Stillingen var da 14-14.

Etter ti minutter spilt måtte Esch se sin andre spiller forlate banen da Tom Krier mottok det røde kortet. Til tross for at to av spillerne deres måtte sitte på tribunen, imponerer Esch i begge ender av banen. Med godt keeperspill dro de fra Bækkelaget og var i ledelsen med både to og tre mål.

Da det gjensto ni minutter av kampen, hadde Esch gått opp i en firemålsledelse og Bækkelagets trener Jørgen Laug tar frem timeout-kortet. De neste minuttene leverte Bækkelaget både offensivt og defensivt. Nikolai Wiig gjorde mange gode redninger og holdt spenning i kampen i sluttminuttene.

Da det var to minutter igjen av kampen satte Samson Kallestad inn utligningsmålet, på stillingen 24-24. Esch fulgte opp med å score i neste angrep, men da Ulrik Eriksson satte sitt fjerde mål for dagen, lå Bækkelaget an til avansement.

Med 25 sekunder igjen på klokka tok Esch timeout. De spilte sitt siste angrep med syv spillere, noe som skulle vise seg å være veldig vellykket. Da det var 15 sekunder igjen av kampen satte Muller inn det avgjørende målet og Bækkelaget måtte se seg slått ut av European Cup. Kampen endte 25-26.

European Cup 3. kvalifiseringsrunde

Bækkelaget Handball Elite – Handball Esch 25-26 (13-12)

Nordstrand Arena

Bækkelagets toppscorer: Trym Korperud Johnsen

Handball Eschs toppscorer: Martin Muller

Utvisninger: Bækkelaget: 2×2 minutter, Handball Esch 3×2 minutter og 2 røde kort