Både rødt og blått i søndagens runde i 1.divisjon – Norsk Topphåndball

Både rødt og blått i søndagens runde i 1.divisjon

Vikhammer – HK Herulf Moss 27-26 (10-13)

Bortelaget gikk raskt til verks og satte kampens første mål, men det gikk ikke lang tid før Vikhammer utlignet. Men det ble litt måltørke for begge lag, og det var scoret kun 6 mål på de ti første minuttene av kampen. Tre til hvert av lagene. Da tok HK Herulf Moss «ballen i egne hender» og økte til 3-8 på kun få minutter. En ledelse som bare økte utover i kampen og fem minutter før pause ledet bortelaget med 8-13. Da pausesignalet gikk var forspranget redusert til 10-13.

2.omgang var kun sekunder gammel da hjemmelaget redusert nok en gang, til 11-13. Etter ti minutters spill var hjemmelaget helt oppe i ryggen på Herulf, 17-18. Og det var igjen nerve i kampen, og Vikhammer utlignet til 18-18. Ved halvspilt omgang gikk hjemmelaget ikke bare forbi Herulf, men de gikk like godt opp i en to måls ledelse til 22-20.

Etter at Vikhammer tok seg forbi Herulf så de seg ikke tilbake. Selv om det ble litt vel spennende på slutten da gjestene reduserte til 27-26 med drøyt 1 ½ minutt igjen og ved å ta time-out 14 sekunder før full tid. Oppgjøret endte med hjemmeseier 27-26 og Vikhammers to første poeng i 1.divisjon.

Charlottenlund – Follo HK 30-37 (16-16)

Follo HK utlignet til 2-2 etter tre minutter, etter at Charlottenlund ledet både 1-0 og 2-0. Men så var det stopp for Follo en periode, og de tok time-out etter syv minutter på stillingen 6-2 til hjemmelaget. Charlottenlund nektet å slippe Follo HK skikkelig inn i kampen og ledet 13-8 etter knappe 19 minutters spill. Men på kort tid satte Follo tre baller i mål bak Charlottenlund sin målvakt og da tok hjemmelaget time-out. Men Follo fortsatte å score og på omtrent ti minutter gikk kampen fra 13-8 til 13-13. Herifra og ut (til pause) ble det mål for mål, før lagene tok pause på stillingen 16-16.

Follo fortsatte der de slapp i første omgang, og fem minutter ut i omgangen gikk de opp til 19-20. På kort tid spilte Follo seg til en liten luke og etter elleve minutter hadde de økt til 19-25. Follos Bjørnar Pedersen fikk sitt tredje gule kort og dermed det røde og måtte se resten av kampen fra tribunen. Men det påvirket ikke Follo nevneverdig, og med 15 minutter igjen av kampen var Follos ledelse økt til 21-28. Så virket det som om Charlottenlund våknet litt igjen, og på under fire minutter gikk de fra 21-30 til 25-30. Men de fant ikke tilbake til spill og intensitet fra første omgang og kampen endte 30-37.

Kristiansand Topphåndball – TIF Viking 34-29 (18-15)

Etter tre minutter stod det 1-1, en utvisning til TIF Viking, noen tekniske feil, en del målvaktsredninger og godt forsvar hos hjemmelaget gjorde sitt til at Kristiansand ledet 8-3 når det nærmet seg halv tid i første omgang. En tydelig time-out hos TIF Viking og tre raske mål fra bergenserne gjorde at det plutselig stod 9-6.

Det kokte over for Kristiansands nr 23, og det kunne se ut som han snakket på seg først det røde og så det blåe kortet etter 18 minutters spill. TIF Viking hadde snudd 8-3 til 9-8 før de utlignet til 9-9. Kampen stod nå og vippet, men en strafferedning fra Kristiansand gjorde at de igjen ledet med tre mål. Fire minutter før full tid tok hjemmelaget time-out, de ledet på det tidspunktet 15-14. Lagene gikk i garderoben med 18-15 ledelse til hjemmelaget.

Utvisning og scoringer, stolpeskudd og på nytt gikk Kristiansand opp til fem måls ledelse, det stod 23-18 etter drøye syv minutters spill. Med en halv omgang igjen av kampen reduserte TIF Viking til 26-22. Seks minutter igjen og fem måls ledelse til Kristiansand og hjemmelaget hadde full kontroll på kampen, som til slutt endte 34-29.

Sandnes – Nøtterøy 28-34 (15-21)

Tre minutter og tre mål til hvert lag, en rettferdig start på kampen. Det holdt seg nesten likt utover i omgangen og etter tolv minutter var det igjen likt, 7-7.

Etter først å ha fått gult kort, tok Nøtterøys trener Robert Hedin like godt turen ut på banen for å diskutere med dommeren i en time-out. Bortelaget ledet da 7-10 og det var spilt et drøyt kvarter av kampen. Det gikk ikke mange minuttene over halvspilt omgang før hjemmelaget utlignet til 11-11. Men fire raske mål fra Nøtterøy og litt tekniske feil fra Sandens og bortelaget var igjen tre mål foran knappe seks minutter før pause. Det gikk fort når Nøtterøy var i angrep og to minutter før pause var ledelsen økt til 14-20.  Og da lagene gikk til pause stod det 15-21 til bortelaget.

Nøtterøy beholdt ledelsen også i andre omgang og en kan vel si at de hadde full kontroll på oppgjøret. Som endte med borteseier 28-34.