Foto Roy Johnsen

Medaljekamper og toppkamper om hverandre søndag kveld

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
21. november 2021

21.november

Nærbø – Elverum i Nye Loen Nærbø kl 17:00

Vi stjeler litt fra Nærbø i forbindelse med denne kampen «For fjerde gang møter vi ligalederne til kamp i Nye Loen og for fjerde gang kommer Elverum til Nærbø som favoritter». Men mot alle odds så er det Nærbø som har vunnet flest av oppgjørene mot Elverum i Nye Loen.  Først på tredje forsøket greide Elverum å putte seieren i egen lomme.

Nærbø ligger omtrent midt på tabellen, med tolv poeng på ti kamper. Poengmessig er det kanskje «langt» opp til serieleder Elverum, men det er ikke fullt så langt opp til Runar på andreplassen. For kun tre poeng skiller de fem første lagene ETTER Elverum på tabellen.

Kampene mellom Nærbø og Elverum i Nye Loen har alltid vært av det tette slaget. Nærbø har vunnet med ett og to mål, mens Elverum vant med to mål forrige sesong. Vi har ingen grunn til å tro at søndagens oppgjør blir noe annerledes.

Billetter til det kampen Nærbø lurer på om er «Årets tøffeste så langt» finner du hjemmelaget sin app. Skulle det vise seg å bli vanskelig å komme seg til hallen så ser du kampen via Direktesport.no (krever abonnement).

Halden Topphåndball – ØIF Arendal i Remmenhallen kl 18:00

Både Halden og ØIF Arendal ligger innenfor «fem lag på tre poeng» gruppen. Med ØIF Arendal blant lagene med 15 poeng og Halden som ett av lagene med 12 poeng. Her har vi med andre ord også en «kamp i kampen» – nemlig kampen om en mulig topp-plassering.

Tar vi et lite dykk i Halden sien tre siste kamper så er det seier, seier og uavgjort. Den uavgjorte kampen kom mot Runar på bortebane nå på onsdag. Om vi gjør samme øvelsen på ØIF Arendals tre siste kamper i REMA 1000-ligaen finner vi tap, seier, seier.

Rent statistisk så har laget fra Arendal et lite overtak på hjemmelaget – men historien er historie. På søndag spilles ett nytt oppgjør. En kamp som du kjøper billett til i appen til Halden før du altså tar turen i Remmenhallen. Eller så sitter du i sofaen og ser kampen via Direktesport.no (krever abonnement).

Bækkelaget Håndball Elite – Kristiansand Topphåndball i Nordstrand Arena kl 18:15

To poeng skiller «den etablerte fra ny-kommeren» i søndagens kamp i Nordstrand Arena. Med sine ti poeng ligger hjemmelaget inne på en av sluttspillplassene, mens kveldens gjester ligger på kvalifiseringslisten.

Bækkelaget begynte sesongen bra, med tre seirer på rappen, deretter har det vært både tap og vinn. Og ser vi på de tre siste kampene (mot Runar, ØIF Arendal og Elverum) så har alle gått motstandernes vei.

For Kristiansand startet returen til øverste nivå i Norsk håndball med tap for «de fire store». Etter det har de vunnet fire av seks oppgjør. Slev om det nå sist ble tap for Fjellhammer med knappest mulig margin.

Begge lag vil med seier holde følge med lagene over seg på tabellen så vi tenker at her blir fart fra første kast. Skal du være i nærheten av Nordstrand Arena i kveld anbefaler vi at du skaffer deg billetter fra hjemmelaget sin app og ser kampen live. Passer ikke det, så finner du den også i Direktesport.no (krever abonnement) sine kanaler.

Runar Sandefjord – Drammen i Runarhallen kl 19:45

Medaljekamp? Det kan det fort bli selv om halve sesongen gjenstår. Tabellmessig så leder Runar med ett på poeng på Drammen før kveldens oppgjør. Og vil de ta fortsatt lede «i jakten på» serieleder Elverum så MÅ de vinne dette oppgjøret. Så enkelt er det. Hjemmelaget kommer fra uavgjort mot Halden som oppladning til søndagens storkamp.

Drammen ligger på fjerdeplass, men altså bare ett poeng bak Runar (de har ØIF Arendal mellom seg). Det ene poenget er pr i dag forskjellen på medalje eller ikke. På de tre siste oppgjørene står Drammen bokført med to tap og en seier. Seieren kom sist onsdag da de vant komfortabelt over Bergen.

Statistisk så har Drammen overtaket på oppgjørene mellom klubbene. Runar har ikke vunnet mot kveldens gjester (i seriesammenheng) siden 2018/19 sesongen. Skal det være hjemmelagets tur i kveld? Det finner du ut av ved å ta turen til Runarhallen, kjøpe billetter i appen og sitte «ring-side» under oppgjøret. Blir det for spennende så er det kanskje roligere å se oppgjøret på TV2 Sport 2.