Foto: Andras Nemeth

Avlyser EHF Cup – satser alt på EHF Champions League

Av: Svein André Svendsen/NTH
26. april 2020

Regjerende mester i EHF Cup, Siófok – som allerede har fått den ungarske ligaen annullert, får ikke mulighet til å forsvare tittelen.

Som en konsekvens av corona-pandemien avlyser EHF resten av EHF Cup. Det ble klart etter et videomøte i forbundet fredag.

Fire lag var klar for semifinaler når det hele blir stoppet. Siófok, med Silje Solberg og trenerne Tor Odvar Moen og Bent Dahl, skulle møte Ingvild Bakkeruds Odense i den ene semifinalen.

I den andre semifinalen var fem norske spillere i Herning-Ikast, Helene Fauske, Vilde Ingeborg Johansen, Jeanett Egebakken Kristiansen, Tonje Løseth og Stine Skogrand, klar for å møte kroatiske Podravka om en finaleplass. Isteden blir de fire lagene stående som de som nådde lengst i den siste utgaven av turneringen.

Siste sesong av EHF Cup blir altså avsluttet uten vinner. Fire sesonger etter at cupen ble slått sammen med Cupvinnercupen erstattes den som kjent av European Handball League neste sesong.

EHFs hovedstyre konkludert med at det ikke kan spilles kamper i juni og at en rekke turneringer må utsettes eller avlyses. Kvartfinalene i EHF Champions League var utsatt til juni og kan derfor ikke spilles på disse datoene. EHF Final 4 er flyttet til 5. og 6. september. Nå ser man på muligheten til å spille resten av turneringen den helgen, torsdag og lørdag/søndag, melder EHF.

Lar det seg ikke gjøre å spille i september, ser man på oktober som neste mulighet. Da er imidlertid en ny sesong i gang og kvartfinalene vil utgå. I så fall har EHF valgt å la de to beste lagene i hver hovedrundegruppe få spille EHF Final 4, Metz, Esbjerg, Győr og Brest.

EHFs hovedstyre vedtok også endringer for mennenes turneringer og kvalifiseringskamper for landslag. Ytterligere vedtak fra fredagens møte blir offentliggjort i begynnelsen av denne uka.

EHF Champions League kvinner
EHF Cup kvinner