Julianne Gralar

Avgjørelser i kvinnenes 1.divisjon

Av: Nikki Schei
7. mars 2020

Den mest spennende kampen spilles i Larvik på søndag 16.00 i Boligmappa Arena. LHK trenger et poeng for å gjøre comeback i REMA1000-ligaen, Rælingen trenger de samme poengene for å fortsatt ha muligheten til direkte opprykk, og ikke minst, beholde avstanden til Volda bak seg i kampen om kvalifiseringsplassen mot Sola. En liten kamp i kampen kanskje er seriens toppscorer Anniken Wollik mot seriens kanskje beste keeper, Alma Grizovic. Med så mye på spill i denne kampen håper Larvik på stort publikum og åpner dørene med gratis inngang. Kampen kan også sees på direktesport fra kl. 15.50

I Voldahallen skal Volda gjøre sitt for holde håpet om kvalifiseringsplass levende. Charlottenlund står på den andre siden og etter storseier i uken mot Skrim Kongsberg har trøndere med seg masse selvtillit for å hindre Volda nå 3.plassen og muligheten til å spille mot Sola. Kampstart 13.00.

Ålgård møter Førde i Gjesdalshallen. Førde har et ørlite håp om å overlevelse i 1.divisjon. Da er to poeng helt nødvendig for Sogn-laget. Ålgård har æren å spille for på hjemmebane. Ambisjonene for Ålgård er fortsett å havne på den øvre halvdelen i 1.divisjon. Derfor kan det bli tøffe tak i Vestlandskampen som spilles kl. 13.00. Den vises på direktesport

I Kongsberghallen spiller Skrim mot Haslum. Etter tapet i uken er nedrykket et faktum for Kongsbergsklubben, mens Haslum spiller med kniven på strupen for å holde plassen i 1. divisjon. Derfor er to poeng helt nødvendig for Bærumsklubben.  

Fjellhammer vant siste kampen, med nye treneren Kalle Sillen, og vil gjerne fortsette i samme spor mot Grane Arendal. Sørlandslaget ligger fortsatt utsatt til og trenger poeng. Et interessant moment i søndagens kamp er toppscorerkampen. Sasha Juul i Grane og Katarina Ugland i Fjellhammer ligger bare to mål fra hverandre på topp-5. Skal kontringer fra Grane Arendal eller en hardtskytende bakspiller i Fjellhammer score flest? Søndagens kamp i Lørenskogshallen kl. 16.00 kan gi noen svar.

Fyllingen møter Flint Tønsberg i Bergen kl. 18.00. En på papiret klar favoritt hvor Flint har alle muligheter til å sikre poeng de trenger til opprykk. Mari Finstad Bergum ligger på andre plass som toppscorer i 1.divisjon og med et godt resultat kanskje hun overtar ledelsen, to kamper før slutt. Fyllingen ønsker å avslutte sin årets sesong i 1. divisjon på en god måte. Derfor skal ikke Flint ta en seier for gitt uten må kjempe for sine to poeng.

Den 20. spillerunden har mange spennende kamper for å vise hvem som skal opp, hvem som rykker ned og hvem som skal bli toppscorer. Det skal også bli spennende å se hvor mange som kommer til Boligmappa Arena da LHK åpner for gratis inngang til rundens toppkamp.