Avgjørelsen på CL-søknaden er klar for Storhamar!

Foto: Stian B. Høgsveen

29. juni 2021

Som tidligere annonsert har vi søkt om oppgradering til spill i Champions League neste sesong. I dag kom avgjørelsen fra EHF, og vi er dessverre ikke å finne blant de seks lagene som har fått sin søknad innvilget. Det blir dermed European League på oss også i år, uten at vi henger med hodet av den grunn!

Moa Fredriksson uttaler at spillerne selv var forberedt på at dette ble utfallet. Det er utrolig mange bra lag i European League så vi er ikke altfor skuffet over at det ikke ble CL, sier hun. Vi har vist gjennom flere sesonger at vi er et lag som fort kan gå til en kvartfinale eller semifinale i European League, og det trigger oss ekstra. Dette blir uansett utrolig gøy. Å matche oss mot gode europeiske lag er definitivt ett av høydepunktene i sesongen.

Trenerteamet tar også avgjørelsen med positiv innstilling. Axel forteller at de selvfølgelig hadde håpet på CL, men at nåløyet inn i CL er trangt. Vi må bare bruke dette som en motivasjon for å bygge opp og utvikle hele klubben enda mer. Dette gjelder både publikum, arrangement og sosiale medier i tillegg til det sportslige. Vi må jobbe knallhardt for å nærme oss toppen i enda større grad, og gjennom godt spill og gode resultater i European League håper vi på å ta flere steg allerede i år, sier han videre.

Spill i EL vil bli en spennende utfordring rent sportslig. Det er veldig mange gode lag med. Vi gleder oss til å ta fatt på europaspill, og ønsker å ta med oss masse positiv motivasjon. Ønsket er å gjøre det bedre enn i fjor. Nå må vi sette oss ned og sammen finne en målsetning for sesongen. Det blir viktig å bruke tiden godt i seien for å bli bedre og stå godt rustet til tøffe kamper mot europeisk motstand av høy kvalitet, avslutter han.

Vi gleder oss enormt til å ta fatt på ny sesong, spille ute i Europa igjen, og endelig ha masse publikum i hallen til å skape den gode stemningen vi vet vi kan ha hjemme i Boligpartner Arena.