Åttendelsfinaler kvinner – Bærum fulgte Sola, opptur for Byåsen – Norsk Topphåndball

Åttendelsfinaler kvinner – Bærum fulgte Sola, opptur for Byåsen

Byåsen fikk en gedigen opptur med 12-målsseier, 1. divisjonslaget Bærum spilte helt jevnt med Sola, Vipers var nær å score 50 ganger i Aquarama, Fana fikk revansje mot Flint med Christine Carlsen Alver tilbake som playmaker.  Storhamar og Molde vant solid i sine kamper.

BYÅSEN – RÆLINGEN  32-20  (17-10)

Etter mye fokus på skader hos Byåsen, tok spillerne som er igjen skikkelig ansvar og gjennomførte en bunnsolid 4. rundekamp mot Rælingen.  Etter ni minutter ledet hjemmelaget 7-3 og anført av banens beste Teodora Tomac ledet Byåsen 17-10 til pause, etter 8 scoringer av nevnte Tomac.  Ungjentene i Byåsen fortsatte å dominere etter pause og økte ledelsen jevnt og trutt helt til sluttsignalet lød.

Mestscorende for Byåsen:  Teodora Tomac 8, Anna Huse 5, Dina Klungtveit Olufsen 4, Kristin Loraas Eiriksson 4, Marie Rokkones Hansen 3.

Rælingen:  Anniken Wollik 4, Marte Juuhl Svensson 4, Rikke Arnesen 3, Hanne Nilsen Morlandstø 3, Karoline Strømberg 3.

BB: Teodora Tomac (Byåsen) og Marte Juuhl Svensson (Rælingen).

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

STORHAMAR – VOLDA  33-18  (14-7)

Jevnspilt frem til midtveis i første omgang, men da tok hjemmelaget grepet om kampen og økte ledelsen jevnt og trutt.  Volda stilte uten to sentrale bakspillere og fikk det for tøft på Hamar.  Gledelig for ungjentene Liberg Amundsen og Sandvik som puttet tre mål fra hver sin kant.

Mestscorende for Storhamar:  Elise Skinnehaugen 6, Guro Nestaker 6, Maja Jakobsen 4, Tonje Enkerud 4, Susanne Liberg Amundsen 3, Lone Sandvik 3.

Volda:  Mina Mjærum 5, Sara Dögg Hjaltadottir 4, Fride Heggdal Stølen 4.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

SOLA – BÆRUM  25-20  (11-11)

Bærum tok frekt og freidig initiativet i kampen og ledet store deler av førsteomgangen.  Linjespiller Marte Figenschau spilte årsbeste for Bærum og viste vei for bortelaget.  Bærum ledet 15-13 før Sola scoret fire ganger på rad og var foran med to mål.  Derfra og ut førte hjemmelaget kampen og sikret seg kvartfinalebillett etter seier med fem mål.

Mestscorende for Sola:  Kristina Sirum Novak 6, Kristiane Knutsen 6, Camilla Herrem 4, Malin Holta 4.

Bærum:  Marte Figenschau 8, Vilde Evensen 6, Siri Hansson 5.

BB:  Kristiane Knutsen (Sola) og Marte Figenschau (Bærum).

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

VIPERS – GJERPEN  47-27  (25-10)

Hjemmelaget nær å score 50 ganger i denne kampen.  1. divisjonslaget Gjerpen var også scoringsivrige – så det var en gøyal kamp å bivåne.  Emile Hegh Arntzen med solide 12 scoringer.  Gledelig for Vipers er det at Malin Aune er tilbake, hun scoret 4 ganger i comebacket.

Mestscorende for Vipers:  Emilie Hegh Arntzen 12, Sunniva Andersen 7, June Andenæs 5, Tonje Refsnes 5, Ragnhild Valle Dahl 4, Malin Aune 4, Vilde Jonassen 4, Karine Emilie Dahlum 3, Hanna Yttereng 3.

Gjerpen:  Andrea Brekke Karlsen 7, Sara Ashuri 3, Katinka Lillevik 3, Oda Olsen 3.

BB:  Emilie Hegh Arntzen (Vipers) og Andrea Brekke Karlsen (Gjerpen).

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

FLINT – FANA  18-32  (7-19)

Med Christine Karlsen Alver tilbake som playmaker, fremstod Fana som et vinnerlag fra start.  Christine har ligget på sofaen i tre uker som opplading, men spilte godt og hadde scoret 6 ganger allerede da halvspilt førsteomgang var spilt.  Fana var revansjelystne etter tap mot Flint i serien og avgjorde kampen allerede til pause, da de var 12 mål foran.

Mestscorende for Flint:  Elise Johnsen 4, Andrea Varvin Fredriksen 3, Mari Finstad Bergum 3.

Fana:  Christine Karlsen Alver 8, Aurora Hatle 8, Sofie Vinde Norum 3, Celine Solstad 3.

BB:  Eline Fagerheim (Flint) og Christine Karlsen Alver (Fana).

OPPSAL – MOLDE  22-32  (10-15)

Lagene møttes i seriekamp for noen uker siden, det endte med Moldeseier i en kamp hvor Anniken Obaidli, Mathilde Rivas-Toft og Mona Obaidli var «on fire.»  Og de gjentok prestasjonen i kveld og var «umulige» å ha med å gjøre. Før fire minutter var spilt ledet bortelaget 5-1 og beholdt initiativet kampen igjennom.

Mestscorende for Oppsal:  Frida Nåmo Rønning 7, Lorin Sendi 5, Kristin Halvorsen 3.

Molde:  Anniken Obaidli 8, Mathilde Rivas-Toft 8, Mona Obaidli 4, Vilde Nerås 4, Melanie Bak 3.

BB:  Frida Rønning (Oppsal) og Anniken Obaidli (Molde).