REDDET STRAFFE: Håvard Åsheim FOTO: TuS N-Lübbecke facebook

Åsheim og TuS N-Lübbecke sjokkerte Sagosen og THW Kiel

Av: E. Fossnes/NTH
1. november 2021

Den tyske storklubben har ikke vunnet på fire kamper i den tyske Bundesligaen. Det har ikke skjedd siden 2003. Samme dag annonserte klubbens største stjerne Sander Sagosen at han blir en del av Kolstad sin storsatsing i 2023. Dermed begynner varsellampene å lyse for Kiel`s trener, Filip Jicha.

TuS N-Lübbecke hadde ikke slått THW Kiel siden 2002(!). 27 seiere har gått til «sebraene» etter det, men lørdag kveld skjedde det helt utrolige.

Et Lübbecke uten flere av sine viktigste spillere slo Harald Reinkind & co 29-25. Oddsmakerne hadde gitt hjemmelaget en odds som tilsa at dette ikke skulle skje.

Selv om Sander Sagosen var tilbake for storklubben, maktet heller ikke han å redde gjestene fra ydmykelsen. Sagosen og Ekberg ble Kiels toppscorere med henholdsvis 7 (fire straffer) og 6 (tre straffer) scoringer.

Det ble dog en kjempeopptur for tidligere Follo- og Haslum målvakt Håvard Åsheim. Langhus-gutten kom inn og reddet et straffekast, og stod for 2 redninger de siste fem minuttene i kampen. Åsheim kom til Lübbecke før sesongen fra svenske Skövde.

Kampens store spiller var Tom Skroblien. Han endte opp med ni scoringer, og noterte seg for en av karrierens beste kamper.

Tapet brøt Kiel sin utrolige seiersrekke mot TuS N-Lübbecke, og førte til at Kiel nå står uten seier på sine fire siste kamper i Bundesligaen. Uavgjort mot Lemgo og Füchse Berlin, tap mot SC Magdeburg og Lübbecke er fasiten.

KAMPENS STORE SPILLER: Linjespiller Tom Skroblien FOTO: TuS N-Lübbecke

Duvnjak:- Vi vinner ikke ligaen med slike kamper

Kiel-kaptein Domagoj Duvnjak var ekstremt skuffet etter kampen. Den kroatiske stjernespilleren var klar på at Kiel tapte fullt fortjent.

– Lübbecke kjempet, og det gjorde ikke vi. Det var fullt fortjent, og vi hadde faktisk ingen sjanse. Vi må se fremover, men vi vinner ikke ligaen med slike kamper. Vi er i en dårlig periode, og idag får vi et godt eksempel på hvorfor man alltid må være konsentrert i Bundesliga-kamper, fortalte Duvnjak til Kiels hjemmeside.

Det betyr at THW Kiel ligger på en tredjeplass i Bundesligaen etter 9 runder. Foran Sander Sagosen og Harald Reinkind klubb befinner Füchse Berlin (17 poeng) og Christian O`Sullivans SC Magdeburg (18 poeng).

Nå venter et sjeldent avbrekk for THW Kiel. Ikke før 11 november spilles neste kamp. Da får de besøk av Bergischer i Sparkassen Arena.