Åsa (Levanger): – Jeg har tro på laget vårt og at vi kan overraske!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball

Levanger er nyopprykket til 1. divisjon og har hentet inn flere forsterkninger, en av de er høyre bakspiller Åsa Grønning Almberg (19) som spilte vårsesongen i REMA 1000-ligaen med Byåsen.

Åsa spilte i Charlottenlund fra hun var 5 år og fikk sin debut på seniornivå i 2. divisjon så snart hun ble 16 år. Etter jul i sesongen i fjor fikk hun mulighet til å spille for Byåsen og Åsa forteller at det var en god opplevelse for henne.

– Jeg trengte en forandring, og tok muligheten da den dukket opp. Det var et nytt nivå på trening, både fysisk og på håndballbanen, som jeg lærte mye av. Å spille i REMA 1000-ligaen for Byåsen var veldig kult, og en god erfaring jeg er takknemlig for.


Levanger

– Mot slutten av sesongen ble jeg kontaktet av Levanger HK, og det opplevde jeg som veldig smigrende. Etter litt samtaler bestemte jeg meg for å ta turen for å sjekke det ut. Jeg visste lite hva jeg kom til, men ble positivt overrasket. Etter noen runder med meg selv kjente jeg at dette var noe jeg ville prøve. Samtidig ønsket jeg å begynne på studie, og vurderte sykepleien, som passet bra i Levanger

– Jeg trives veldig i Levanger, har blitt tatt utrolig godt imot av både spillerne, trenerne og apparatet rundt. Jeg føler også jeg har fått tillit av treneren og i laget, som betyr mye for meg. Det gir motivasjon til å gjøre alt jeg kan for laget og klubben, sier hun.


Ivrige spillere

– Årets utgave av Levanger vil jeg si kan bli veldig spennende, sprudler hun. – Vi er et nyopprykket lag som har beholdt mange av spillerne sine, og fått noen nye tilskudd til å styrke troppen. Jeg tror og ønsker at vi vil fremstå som et lag med spillere villige til å gå i krigen for hverandre. Vi består av mange unge ivrige spillere. I tillegg er vi så heldige å ha med noen «eldre» spillere som kan være litt mentorer og lære oss mye. De tilfører en viktig rutine som virkelig styrker laget.

– Denne sesongen tror jeg kan bli jevn og spennende. Med en ekstra plass på nedrykk vil det virkelig bli en enda større kamp om å holde seg i 1.divisjon. Jeg har tro på laget vårt og at vi kan overraske. Vi er nyopprykket, men skal uten tvil gi motstanderne en kamp.


God oppkjøring

Oppkjøringen har vært viktig for oss. Vi hadde et godt program i sommer for å bygge fysikk til å takle mye håndball, som vi har hatt mye av fra august. Det var også lagt opp til mange treningskamper i løpet av oppkjøringen, noe jeg tror har vært nyttig for vår utvikling. Selv om noen ble avlyst grunnet retningslinjer for smittevern, har vi likevel fått en del kamper, som settes stor pris på! Oppkjøringen har alt i alt vært bra, det er flere nye spillere som aldri har spilt sammen før, så man merker at perioden har vært ekstra lærerik for oss.

– Nå er det noen få dager til med håndball før det braker løst mot Follo i første seriekamp. Vi skal fokusere på å utvikle vårt spill, og forberede oss best mulig til sesongstart.