Årets Trenerteam REMA 1000-ligaen kvinner

Av: Norsk Topphåndball
7. juni 2020

Norsk Topphåndball og Norges Håndballforbund har kåret «Årets trenerteam» i REMA 1000-ligaen Kvinner. Alle trenerteamene i REMA 1000-ligaen har blitt vurdert med utgangspunkt i følgende kriterier: resultater, ressurser og utvikling.

Etter sesongen 2019/2020 har NTH og NHF kåret Tertnes håndballs trenerduo, Tore Johannessen og Jarle Alver til «Årets trenerteam». Det er andre gang et trenerteam fra Tertnes har blitt kåret til denne tittelen. Forrige gang var etter sesongen 2013/2014.

Stabilt på trenersiden
Det er stabilitet på trenersiden i Tertnes. Johannesen har trent klubben siden 2006, og starter dermed på sin femtende sesong(!) til høsten. Forrige sesong passerte Johannesen 500 kamper på benken for Tertnes. Jarle  Alver har vært med i teamet fra sesongen 2014/2015.

Bergensklubben, som spiller sine hjemmekamper i Hauklandshallen, kom på 4. plass på tabellen i år og nådde kvartfinale i NM.

Tertnes Damer består av unge damer
Trenerduoen trener et ungt lag, gjennomsnittsalderen er bare 22 år. Men jentene bøtter inn mål, Laget scoret totalt 648 mål på 22 kamper, som gir et pent gjennomsnitt på 29,5 mål per kamp.

Dette var kjempegøy! Og så fortjent! Jeg ble veldig glad, og ikke minst stolt
Overfor Tertnes har Tore vært ekstremt lojal, og på tross av til tider håpløse økonomiske rammebetingelser, har den anerkjennelsen som Tore har oppnådd som trener, ført mange spillere til klubben, selv om de vet at de kunne fått bedre betalt i andre klubber. Unge spillere ønsker å komme til Tertnes fordi de vet at Tore prioriterer å utvikle enkeltspillere, og har tro på at han er den beste til å bidra til deres utvikling.

Som assistenttrener er Jarle Alvær en god støttespiller for Tore. Først og fremst har han ansvar for å jobbe med individuell oppfølging av spillerne på trening, og basert på egen spillererfaring, er tekniske detaljer knyttet til skuddteknikk Jarles spesialitet. Tore og Jarle har funnet en god samarbeidsform, og Jarle er en god samtalepartner for Tore når det gjelder kamp og trening, og på den måten også en viktig bidragsyter for klubben. Med Tores engasjement for landslaget, har Jarle ansvar for å følge opp treningen når Tore er borte.

Som trenerteam har Tore og Jarle kunnet vise til gode resultater over tid, og jeg synes det er vel fortjent og stor stas at de sammen får utmerkelsen Årets Trenerteam.

Daglig Leder i Tertnes Marit Bronx

Norsk Topphåndball gratulere begge to med prisen