Anniken utvist etter 25 sekunder: – Jeg var helt på tuppa

Tekst: Gro Synstad/Storhamar

21. oktober 2021

Hamar (Storhamar – Molde 40-34) Anniken Obaidli (26) var glad og lettet etter seieren mot Molde og søstrene Mona (24) og Sherin (28). – Jeg er glad kampen er over, for jeg har vært så stressa, sier Anniken.

Det var første gang hun møtte gamleklubben Molde etter overgangen til Storhamar før årets sesong. Og hun var i overkant påskrudd i starten – og fikk en tominutters utvisning før det var gått 30 sekunder.

– Var det litt overtenning der?

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg tror jeg må se video av det for å se hva som skjedde, sier Anniken og fortsetter:

– Jeg har gått og tenkt så mye på denne kampen og er bare glad den er over. Jeg har vært så stressa, og var det også gjennom hele kampen, forteller Obaidli.

Flere kilo falt av skuldrene hennes da dommeren blåste av. For det var noe helt spesielt å møte søstrene og gamleklubben i toppkamp foran 1213 tilskuere i Boligpartner Arena.

– Jeg synes Anniken var god. Dette var en veldig spesiell kamp for henne, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Mot slutten av matchen gikk lillesøster Mona Obaidli i golvet etter en duell med Anniken. Da kom det noen gloser fra begge.

– Det var en liten diskusjon der ja. Hun mente jeg var litt tøff. Da fikk jeg dårlig samvittighet med en gang, sier Anniken.

STERKE: Ane Cecilie Høgseth (foran) i duell med Sherin Obaidli. T.h: Sara Rønningen. FOTO: STIAN BYE HØGSVEEN

Det var en jevn start på kampen. Etter 11 minutter ledet Molde 9-8. Så satte Storhamar på turboen og ledet 20-13 etter 26 minutter. Angrepsspillet gikk helt på skinner, og mange spillere tegnet seg på scoringslisten.

Ni minutter ut i andreomgang ledet Storhamar 30-22, så kom det en periode der Molde fikk slippe lett til. De spiste seg innpå og 20 minutter ut i omgangen ledet Storhamar med fire – 35-31, før de dro fra igjen mot slutten.

Før kampen hadde hun ikke akkurat tippet det skulle bli målfest med totalt 74 scoringer i toppoppgjøret.

– Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle bli så mange scoringer. Det rant inn begge veier. Begge lagene hadde et veldig tempo, sier Anniken.

Neste kamp er mot Vipers neste onsdag, og Anniken er klar på hva som bør være fokus:

Vi må opp noen hakk i forsvar.

Kenneth Gabrielsen støtter den:

– Vi scorer 40, men lar de få noen enkle baklengsmål. Men vi hadde ett mål før denne kampen, og det var to poeng, og jeg er fornøyd, sier Gabrielsen.

Storhamar har nå åtte strake seire og leder serien ett poeng foran Vipers. Sola er på tredje, tre poeng bak Vipers.

Kampfakta:

Storhamar – Molde 40-34 (22-16)

Boligpartner Arena: 1213 tilskuere

Mål Storhamar: Emilie Hovden 9, Anniken Obaidli 8, Maja Jakobsen 7, Guro Nestaker 7, Andrea Gabrielsen 2, Ane Høgseth 2, Elinore Johansson 2, Susanne Amundsen 1, Sara Rønningen 1, Betina Riegelhuth 1.

Toppscorer Molde: Mona Obaidli

Utvisninger: Storhamar 4×2 min, Molde 3×2 min